14 Kasım 2012 Çarşamba

KARIŞIK OT YEMEĞİ




KARIŞIK OT YEMEĞİ
MALZEMELER
1 bağ ıspanak
1 bağ ebegümeci
1 bağ kadar kökü kızıl, ısırgan otu karışık (bunlar olmasa da olabilir )
1 büyük kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
5 yemek kaşığı zeytin yağı
1 buçuk çay kaşığı tuz
1 fiske şeker

 YAPILIŞI
Otları iyice yıkadıktan sonra iri iri çok inceltmeden doğruyoruz. Ebegümecinin sadece yapraklarını kullanıyoruz.

Yemeklik doğradığımız soğanı yağda iyice kavuruyor, ardından salçayı ekliyor, en son da bütün otları ekleyip iyice kavuruyoruz.

Kendi suyunu salıp çekene kadar tuzunu ve şekeri de ekleyip pişiriyoruz. Su eklemeye gerek kalmıyor, otlar iyi su salıyor.
Yoğurt ve pırasayla servis ediyoruz. AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder