KARIŞIK OT YEMEĞİ
MALZEMELER
1 bağ ıspanak
1 bağ ebegümeci
1 bağ kadar kökü kızıl, ısırgan
otu karışık (bunlar olmasa da olabilir )
1 büyük kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
5 yemek kaşığı zeytin yağı
1 buçuk çay kaşığı tuz
1 fiske şeker
YAPILIŞI
Otları iyice yıkadıktan sonra iri
iri çok inceltmeden doğruyoruz. Ebegümecinin sadece yapraklarını kullanıyoruz.
Yemeklik doğradığımız soğanı
yağda iyice kavuruyor, ardından salçayı ekliyor, en son da bütün otları ekleyip
iyice kavuruyoruz.
Kendi suyunu salıp çekene kadar
tuzunu ve şekeri de ekleyip pişiriyoruz. Su eklemeye gerek kalmıyor, otlar iyi
su salıyor.
Yoğurt ve pırasayla servis
ediyoruz. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder