26 Mayıs 2012 Cumartesi

PORTAKALLI İRMİK TATLISI








PORTAKALLI İRMİK TATLISI

MALZEMELER:
·         1 LİTRE SÜT
·         1 SU BARDAĞI ŞEKER
·         1 PAKET VANİLYA
·         6 ÇORBA KAŞIĞI İRMİK
Üzerine:
·         2,5 su bardağı portakal suyu
·         5 çorba kaşığı şeker
·         1 çorba kaşığı nişasta
Yapılışı:
Süt, şeker, vanilya, irmik  hepsini  karıştırıp  muhallebi gibi pişiriyoruz. Islatılmış borcam ya da o büyüklükteki bir tepsiye döküyoruz ve soğutuyoruz. ( 1 saat kadar)
Üzeri için hazırlanan malzemeyi de karıştırıp muhallebi kıvamına gelecek şekilde pişirip, soğuttuğumuz irmikli muhallebinin üzerine döküyoruz. Tatlımız en az 2 saat buzdolabında bekletildikten sonra servise hazırdır. AFİYET OLSUNJ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder