PORTAKALLI İRMİK TATLISI
MALZEMELER:
·
1 LİTRE SÜT
·
1 SU BARDAĞI ŞEKER
·
1 PAKET VANİLYA
·
6 ÇORBA KAŞIĞI İRMİK
Üzerine:
·
2,5 su bardağı portakal suyu
·
5 çorba kaşığı şeker
·
1 çorba kaşığı nişasta
Yapılışı:
Süt, şeker,
vanilya, irmik hepsini karıştırıp
muhallebi gibi pişiriyoruz. Islatılmış borcam ya da o büyüklükteki bir
tepsiye döküyoruz ve soğutuyoruz. ( 1 saat kadar)
Üzeri için
hazırlanan malzemeyi de karıştırıp muhallebi kıvamına gelecek şekilde pişirip,
soğuttuğumuz irmikli muhallebinin üzerine döküyoruz. Tatlımız en az 2 saat
buzdolabında bekletildikten sonra servise hazırdır. AFİYET OLSUNJ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder