15 Kasım 2012 Perşembe

HAMSİ KÖFTESİ






HAMSİ KÖFTESİ
MALZEMELER
1 kg hamsi
1 orta boy kuru  soğan
10 -15 dal maydanoz
2  çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı  karabiber
2 çay kaşığı kimyon
1 su bardağı kadar ekmek içi (3-4 dilim)
1 yumurta
 Mısır unu
Kızartmak için sıvıyağ

YAPILIŞI
Hamsileri temizleyip, orta kılçıklarını da çıkarıyoruz.
Hamsileri rondodan geçiriyoruz ya da çok küçük doğruyoruz. (Üşenmezseniz ben küçük doğrayın derim)
Rendelenmiş soğan, ince doğranmış maydonoz, ekmek içi ,  yumurta ve baharatlarla  hamsi kıymamızı yoğurup yuvarlak köfteler yapıyoruz.
Yaptığımız köfteleri mısır ununa bulayıp kızartıyoruz. AFİYET OLSUN

2 yorum:

  1. Elinize sağlık balık köftesini hiç denemedim..Bloğunuzu izlemeye aldım mutlu hafta sonları dilerim..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim. Size de mutlu hafta sonları dilerim.

    YanıtlaSil