LOKUM KEK
MALZEMELER
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağının üçte ikisi kadar sıvıyağ
3 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 paket
vanilya
Sos malzemeleri
3 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı toz şeker
80 gr bitter çikolata
Bulamak için: Hindistan cevizi
YAPILIŞI
Öncelikle sosu hazırlıyoruz.
Sos için, çikolata haricindeki bütün
malzemeyi tencereye alıp ara sıra karıştırarak kaynatıyoruz.
Kaynamaya başladıktan sonra 2-3
dakika daha pişiriyoruz.
Ocaktan aldıktan sonra içine
çikolatayı ekleyip, soğumaya bırakıyoruz.
Yumurta ve şekeri kabarana kadar 3-4
dakika boyunca çırpıyoruz.
Sütü ve yağı ekleyip karıştırıyor, un
ve kabartma tozunu eleyerek ilave ediyor
ve yeniden çırpıyoruz.
Hamuru yağlanıp unlanmış veya
pişirme kağıdı serilmiş bir tepsiye döküyoruz.
200 derecelik fırında kekimizi 20-25 dakika pişiriyoruz.
Kek soğuyunca istediğimiz büyüklükte
dilimliyoruz.
Küçük olması daha iyi olur.
Kare şeklinde dilimleri sosa hızlı
bir şekilde batırıp çıkarıyoruz.
Bu işlemi çok hızlı yapmalıyız ki
kek bütün sosu içine çekmesin.,
Eğer hızlı davranmazsak kekimiz kesilince 2 renkli görüntüyü elde
edemeyiz.
Sosa buladığımız kekleri bir tepsiye
diziyoruz.
Sonra tek tek hindistan cevizine
bulayıp, 2 saat kadar dinlendiriyoruz. Lokum keklerimiz gerçekten de lokum gibi
oluyor. J AFİYET OLSUN
Merhabalar,
YanıtlaSilBlogunuza internette yemek tarifleri ararken rastladım. Öncelikle çok tebrik ediyorum, blogunuzu inceledim, tarifleriniz hem çok leziz, hem de yapımı gayet kolay görünüyor. :) Uygun bir zamanınızda yeni açılan yemek tarifleri arama motorumuz Tarifbul‘a bir göz atabilirseniz çok sevinirim. İsterseniz siz de En İyi Tarif Blogları kısmımızda tariflerinizi sergileyebilirsiniz. Merak ettiklerinize SSS’den bakabilir veya bana mail atabilirsiniz. Görüşmek dileğiyle.
çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için en kısa sürede söylediğiniz adreslere bakıcam:)
Sil