11 Ocak 2014 Cumartesi

LOKUM KEK

 LOKUM KEK
MALZEMELER
4 yumurta
1  su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağının üçte ikisi kadar sıvıyağ
3 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
     1 paket vanilya
Sos malzemeleri
3 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı toz şeker
80 gr bitter çikolata
Bulamak için: Hindistan cevizi


 YAPILIŞI
Öncelikle sosu hazırlıyoruz.
Sos için, çikolata haricindeki bütün malzemeyi tencereye alıp ara sıra karıştırarak kaynatıyoruz.
Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha pişiriyoruz.
Ocaktan aldıktan sonra içine çikolatayı ekleyip, soğumaya bırakıyoruz.
Yumurta ve şekeri kabarana kadar 3-4 dakika boyunca çırpıyoruz.
Sütü ve yağı ekleyip karıştırıyor, un ve kabartma tozunu eleyerek ilave ediyor  ve yeniden çırpıyoruz.
Hamuru yağlanıp unlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş bir tepsiye döküyoruz.
 200 derecelik fırında kekimizi  20-25 dakika pişiriyoruz.
Kek soğuyunca istediğimiz büyüklükte dilimliyoruz.
Küçük olması daha iyi olur.
Kare şeklinde dilimleri sosa hızlı bir şekilde batırıp çıkarıyoruz.
Bu işlemi çok hızlı yapmalıyız ki kek bütün sosu içine çekmesin.,
Eğer hızlı davranmazsak  kekimiz kesilince 2 renkli görüntüyü elde edemeyiz.
Sosa buladığımız kekleri bir tepsiye diziyoruz.
Sonra tek tek hindistan cevizine bulayıp, 2 saat kadar dinlendiriyoruz. Lokum keklerimiz gerçekten de lokum gibi oluyor. J AFİYET OLSUN 



2 yorum:

  1. Merhabalar,
    Blogunuza internette yemek tarifleri ararken rastladım. Öncelikle çok tebrik ediyorum, blogunuzu inceledim, tarifleriniz hem çok leziz, hem de yapımı gayet kolay görünüyor. :) Uygun bir zamanınızda yeni açılan yemek tarifleri arama motorumuz Tarifbul‘a bir göz atabilirseniz çok sevinirim. İsterseniz siz de En İyi Tarif Blogları kısmımızda tariflerinizi sergileyebilirsiniz. Merak ettiklerinize SSS’den bakabilir veya bana mail atabilirsiniz. Görüşmek dileğiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için en kısa sürede söylediğiniz adreslere bakıcam:)

      Sil