12 Mayıs 2012 Cumartesi

MİLFÖY BAKLAVA




MİLFÖY BAKLAVA

MALZEMELER
  • 6 adet kare milföy hamuru
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Şerbeti için:
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu
YAPILIŞI
        İlk önce şekerle suyu karıştırıp ocağa koyuyoruz, kaynamaya başladığında birkaç damla limon suyu koyup bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
        Diğer yanda her bir milföy hamurunu oklava yada merdaneyle hafif unlayıp inceltiyoruz. İncelttiğimiz hamurları dörde kesip, içlerine birer çay kaşığı ceviz koyup bohça şeklinde karşılıklı uçlarını kapatıyoruz, tepsiye diziyoruz. 200 derece fırında üzerleri kızarana dek pişiriyoruz. Hamurlar fırından çıktığı gibi üzerine ılık şerbeti döküyoruz. Tatlımız şerbetini çekip soğuduğunda servise hazırdır. Afiyet olsunJ

1 yorum: