- 6 adet kare milföy hamuru
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Şerbeti için:
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
YAPILIŞI
İlk önce şekerle suyu karıştırıp ocağa
koyuyoruz, kaynamaya başladığında birkaç damla limon suyu koyup bir taşım daha
kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
Diğer yanda her bir milföy hamurunu
oklava yada merdaneyle hafif unlayıp inceltiyoruz. İncelttiğimiz hamurları
dörde kesip, içlerine birer çay kaşığı ceviz koyup bohça şeklinde karşılıklı
uçlarını kapatıyoruz, tepsiye diziyoruz. 200 derece fırında üzerleri kızarana
dek pişiriyoruz. Hamurlar fırından çıktığı gibi üzerine ılık şerbeti döküyoruz.
Tatlımız şerbetini çekip soğuduğunda servise hazırdır. Afiyet olsunJ
Hocam nedir bu? Ağzımın suyu aktı.
YanıtlaSil