TEREYAĞDA HAŞLANMIŞ YUMURTA
Yumurtaları kayısı kıvamında haşlıyoruz..
Bunun için
kaynamaya başladıktan sonra 4 dk kaynatmanız yeterli oluyor.
Haşlanan yumurtaları soyup, bıçakla boyuna ikiye bölüyoruz.
Yağı tavaya
koyup eritiyoruz. İçine çok az karabiber ve kırmızı biber ekliyoruz.(ben acı
olmasın diye kırmızı biber eklemedim)
Yağ
kızarmaya başlayınca kesilmiş yumurtaları ekliyor ve önce arka yüzünü, sonra
kesik kısmını 1 dakika kadar kızartıyoruz.
Sıcak sıcak
servise hazır.
AFİYET OLSUN
Merhabalar, yumurta ile yapılan her tarifi çok seviyorum. Tarifiniz hem çok farklı hemde çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
Merhabalar, yumurta ile yapılan her tarifi çok seviyorum. Tarifiniz hem çok farklı hemde çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.