9 Ekim 2015 Cuma

TEREYAĞDA HAŞLANMIŞ YUMURTA

TEREYAĞDA HAŞLANMIŞ YUMURTA
Yumurtaları kayısı kıvamında haşlıyoruz..

Bunun için kaynamaya başladıktan sonra 4  dk kaynatmanız yeterli oluyor.

Haşlanan yumurtaları soyup, bıçakla boyuna ikiye bölüyoruz.

Yağı tavaya koyup eritiyoruz. İçine çok az karabiber ve kırmızı biber ekliyoruz.(ben acı olmasın diye kırmızı biber eklemedim)

Yağ kızarmaya başlayınca kesilmiş yumurtaları ekliyor ve önce arka yüzünü, sonra kesik kısmını 1 dakika kadar kızartıyoruz.

Sıcak sıcak servise hazır.

AFİYET OLSUN

2 yorum:

  1. Merhabalar, yumurta ile yapılan her tarifi çok seviyorum. Tarifiniz hem çok farklı hemde çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar, yumurta ile yapılan her tarifi çok seviyorum. Tarifiniz hem çok farklı hemde çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil