21 Nisan 2013 Pazar

ETİMEK TATLISI






ETİMEK TATLISI
MALZEMELER
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 tepeleme yemek  kaşığı nişasta (buğday ya da mısır olabilir )
4 yemek  kaşığı toz şeker
3 buçuk  su bardağı  süt
100gr margarin ya da  tereyağı
2 tane çiğnenen  damla  sakızı yoksa vanilya olabilir
1 paket kızarmış ekmek dilimleri (etimek )

Şerbeti için:
1 buçuk  su bardağı  tozşeker
2 buçuk su  bardağı  su

YAPILIŞI
Tencereye 1 buçuk su bardağı toz şekeri koyup ocağın altını kısıktan biraz yüksek açarak karamelize ediyor yani rengi  açık kahve olana dek eritiyoruz.

Rengini çok koyulaştırmıyoruz çünkü yanık tadı oluyor.

Şekerin yarısından fazlası eriyip karamel haline geldikten sonra  dikkatlice once bir bardak suyu döküyoruz. Azar azar dökelim ki yanan şekere  su döküldüğünde sıçrıyor.

Şeker sertleşip fokurdayacaktır.  Biraz eriyince kalan suyu da ilave edip kısık ateşte bütün seker eriyene kadar arada karıştırarak şerbeti hazırlıyoruz.

Büyük dikdörtgen cam kalıba etimekleri diziyoruz. 

Üzerine şerbeti kepçe ile dökerek her yerine yayıyoruz.  

Kreması için un, nişasta, şeker ve sütü karıştırıp ocağa koyuyoruz

Muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak pişiriyoruz.

Damla sakızlarını ve margarini ekleyip kısık ateşte hepsi eriyene dek karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz. 

Pişen muhallebiyi çırpma teli ya da mikserle 1-2 dakika iyice çırpıyoruz.

Şerbetini çekmiş kızarmış ekmeklerin üstüne kremayı döküp üstünü düzeltiyoruz.  

Hindistan cevizi serpip buzdolabında en az 2 saat soğumaya bırakıyoruz.
AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder