ETİMEK
TATLISI
MALZEMELER
2
tepeleme yemek kaşığı un
1
tepeleme yemek kaşığı nişasta (buğday ya
da mısır olabilir )
4
yemek kaşığı toz şeker
3
buçuk su bardağı süt
100gr
margarin ya da tereyağı
2
tane çiğnenen damla sakızı yoksa vanilya olabilir
1
paket kızarmış ekmek dilimleri (etimek )
Şerbeti için:
1
buçuk su bardağı tozşeker
2
buçuk su bardağı su
YAPILIŞI
Tencereye
1 buçuk su bardağı toz şekeri koyup ocağın altını kısıktan biraz yüksek açarak
karamelize ediyor yani rengi açık kahve
olana dek eritiyoruz.
Rengini
çok koyulaştırmıyoruz çünkü yanık tadı oluyor.
Şekerin
yarısından fazlası eriyip karamel haline geldikten sonra dikkatlice once bir bardak suyu döküyoruz.
Azar azar dökelim ki yanan şekere su
döküldüğünde sıçrıyor.
Şeker
sertleşip fokurdayacaktır. Biraz eriyince kalan suyu da ilave edip kısık
ateşte bütün seker eriyene kadar arada karıştırarak şerbeti hazırlıyoruz.
Büyük
dikdörtgen cam kalıba etimekleri diziyoruz.
Üzerine
şerbeti kepçe ile dökerek her yerine yayıyoruz.
Kreması
için un, nişasta, şeker ve sütü karıştırıp ocağa koyuyoruz
Muhallebi
kıvamına gelene dek karıştırarak pişiriyoruz.
Damla
sakızlarını ve margarini ekleyip kısık ateşte hepsi eriyene dek karıştırarak
pişirmeye devam ediyoruz.
Pişen
muhallebiyi çırpma teli ya da mikserle 1-2 dakika iyice çırpıyoruz.
Şerbetini
çekmiş kızarmış ekmeklerin üstüne kremayı döküp üstünü düzeltiyoruz.
Hindistan
cevizi serpip buzdolabında en az 2 saat soğumaya bırakıyoruz.
AFİYET
OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder