12 Mayıs 2012 Cumartesi

PATATESLİ SÜSLÜ BÖREK



PATATESLİ SÜSLÜ BÖREK

MALZEMELER
  • 4 adet yufka
  • 6 adet orta boy haşlanmış patates
  • Bir tutam maydonoz(arzuya göre)
  • 1 orta boy soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Üzerini süslemek için:
  • 6 adet kare milföy hamuru
  • 1 yumurta sarısı ( içine 1 çorba kaşığı sıvı yağ eklerseniz fazlalaşacaktır)
  • Yufkaların aralarına sürmek için:
  • 1 çay bardağı süt
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karbonat
YAPILIŞI
           Öncelikle soğanı küp şeklinde ince doğrayıp yarım çay bardağı sıvıyağda kavuruyoruz. Diğer yandan haşlanmış patatesleri ezip içine baharatları, tuzu , maydonozu, kaşar peynirini katıyoruz. Kavurduğumuz soğanı da ekleyip iç harcı hazırlıyoruz. Daha sonra  bir tane yufkayı seriyoruz üzerine hazırladığımız sütlü harçtan sürüyoruz, üstüne bir yufka daha serip yine harçtan sürüyoruz. Hazırladığımız patatesli iç harcın yarısını serdiğimiz yufkanın üzerine yayıyoruz. 
           Sonra yufkanın sağ ve sol yanını içe doğru üç parmak kadar katlayıp en başından başlayarak rulo şeklinde sarıyoruz. Bu işlemi diğer iki yufka için de yapıp yağlanmış tepsiye koyuyoruz. Üzerleri için milföy hamurlarını yarım santimlik şeritler halinde kesiyoruz. Rulo şeklinde sardığımız böreklerin üzerine verev şekilde (yan yan) yerleştiriyoruz. Sonra da ters yönde aynı işlemi yapıyoruz. Böreklerin üzeri kafes gibi olacak. En son sıvı yağ ile incelttiğimiz yumurta sarısını üzerlerine sürüyoruz. 200 derece fırında üstleri kızarana dek pişiriyoruz. Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder