PATATESLİ SÜSLÜ BÖREK
MALZEMELER
- 4 adet yufka
- 6 adet orta boy haşlanmış patates
- Bir tutam maydonoz(arzuya göre)
- 1 orta boy soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı kaşar peyniri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Üzerini süslemek için:
- 6 adet kare milföy hamuru
- 1 yumurta sarısı ( içine 1 çorba kaşığı sıvı yağ eklerseniz fazlalaşacaktır)
- Yufkaların aralarına sürmek için:
- 1 çay bardağı süt
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karbonat
YAPILIŞI
Öncelikle soğanı küp şeklinde ince
doğrayıp yarım çay bardağı sıvıyağda kavuruyoruz. Diğer yandan haşlanmış
patatesleri ezip içine baharatları, tuzu , maydonozu, kaşar peynirini
katıyoruz. Kavurduğumuz soğanı da ekleyip iç harcı hazırlıyoruz. Daha sonra bir tane yufkayı seriyoruz üzerine
hazırladığımız sütlü harçtan sürüyoruz, üstüne bir yufka daha serip yine
harçtan sürüyoruz. Hazırladığımız patatesli iç harcın yarısını serdiğimiz
yufkanın üzerine yayıyoruz.
Sonra yufkanın sağ ve sol yanını içe doğru üç parmak
kadar katlayıp en başından başlayarak rulo şeklinde sarıyoruz. Bu işlemi diğer
iki yufka için de yapıp yağlanmış tepsiye koyuyoruz. Üzerleri için milföy
hamurlarını yarım santimlik şeritler halinde kesiyoruz. Rulo şeklinde
sardığımız böreklerin üzerine verev şekilde (yan yan) yerleştiriyoruz. Sonra da
ters yönde aynı işlemi yapıyoruz. Böreklerin üzeri kafes gibi olacak. En son
sıvı yağ ile incelttiğimiz yumurta sarısını üzerlerine sürüyoruz. 200 derece
fırında üstleri kızarana dek pişiriyoruz. Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder