12 Mayıs 2012 Cumartesi

DAMLA SAKIZLI KURABİYE


DAMLA SAKIZLI KURABİYE
MALZEMELER
  • 14 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 adet yumurta
  • 3 adet damla sakızı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 250. gr. tereyağ 
  • Susam
YAPILIŞI:
     250 gr. tereyağı eritilmeden derin bir kaba alınır. (Yoğururken kolay olması için oda sıcaklığında bekletilebilir.) 2 yumurtanın beyazı kurabiyelerin üzerine sürülmek üzere ayrı bir tabağa alındıktan sonra sarıları tereyağına eklenir. Üzerine bir kahve fincanı zeytinyağı ve bir su bardağı şeker konduktan tereyağı eriyinceye kadar iyice yoğrulur. 3 tane damla sakızı un kıvamına gelinceye kadar ezildikten sonra bu karışıma eklenir ve yoğurulmaya devam edilir. Tereyağı iyice eridikten sonra  1 kahve fincanı süt, 14 yemek kaşığı un ve 1 paket kabartma tozu eklenerek iyice yoğrulur. Hamurun kulak memesi kıvamında olması gerekmektedir. Tepsiye yağlı kağıt serilir. Hamur iyice yoğrulduktan sonra küçük parçalar kopartılır. Koparılan parçalar elde yuvarlandıktan sonra üst kısmı önce yumurta beyazına batırılır sonra da susama batırılarak yağlı kağıdın üzerine yerleştirilir. (Susam yerine fındık ve ceviz de kullanılabilir  ya da arzu edilirse sadece yumurta beyazıyla da pişirilebilir.)  150 derecelik fırında 30 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder