DAMLA SAKIZLI KURABİYE
MALZEMELER
- 14 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 2 adet yumurta
- 3 adet damla sakızı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 kahve fincanı süt
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 250. gr. tereyağ
- Susam
250 gr. tereyağı eritilmeden derin bir kaba alınır. (Yoğururken kolay olması
için oda sıcaklığında bekletilebilir.) 2 yumurtanın beyazı kurabiyelerin
üzerine sürülmek üzere ayrı bir tabağa alındıktan sonra sarıları tereyağına
eklenir. Üzerine bir kahve fincanı zeytinyağı ve bir su bardağı şeker konduktan
tereyağı eriyinceye kadar iyice yoğrulur. 3 tane damla sakızı un kıvamına
gelinceye kadar ezildikten sonra bu karışıma eklenir ve yoğurulmaya devam
edilir. Tereyağı iyice eridikten sonra 1 kahve fincanı süt, 14 yemek
kaşığı un ve 1 paket kabartma tozu eklenerek iyice yoğrulur. Hamurun kulak
memesi kıvamında olması gerekmektedir. Tepsiye yağlı kağıt serilir. Hamur iyice
yoğrulduktan sonra küçük parçalar kopartılır. Koparılan parçalar elde
yuvarlandıktan sonra üst kısmı önce yumurta beyazına batırılır sonra da susama
batırılarak yağlı kağıdın üzerine yerleştirilir. (Susam yerine fındık ve ceviz
de kullanılabilir ya da arzu edilirse sadece yumurta beyazıyla da
pişirilebilir.) 150 derecelik fırında 30 dakika pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder