11 Mayıs 2012 Cuma

TUZLU KURABİYE



TUZLU KURABİYE
MALZEMELER
  • 1 Paket oda sıcaklığında margarin
  • 1/2 Çay bardağı sıvıyağ
  • 1/2 Çay bardağı sirke
  • 1 Tatlı kaşığı şeker
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 1 Tatlı kaşığı mahlep
  • Susam, çörekotu üzerini süslemek için
  • 2 Yumurta sarısı üzeri için
  • Alabildiği kadar un 4-5 su bardağı (Kulak memesi yumuşaklığında olacak)
YAPILIŞI
     Bütün malzemeyi karıştırıp ununu yavaş yavaş ilave edelim hamurumuz kulak memesi yumuşaklığında olunca hamurumuzutezgahın üzerine alın ve özleşinceye kadar yoğurun. Hamurdan küçük parçalar koparıp istediğiniz şekillerde hazırlayıp yağlı kağıt serdiğimizfırın tepsimize diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı, susam ve çörekotu serpip 180 derece fırınımıza koyuyoruz. Üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder