11 Mayıs 2012 Cuma

ETLİ KURU FASULYE (DÜDÜKLÜDE)



ETLİ KURU FASULYE (DÜDÜKLÜDE)



MALZEMELER
  • 2 su bardağı  kuru fasülye 
  • 250 gram kuşbaşı doğranmış et 
  • 6 çorba kaşığı  tereyağ, ya da margarin 
  • 2 büyük  soğan
  • 3 büyük domates  ya da 1 kaşık salça 
  • 1 kaşık biber salçası
  • 3 bardak su 
  • 2 sivri  biber
  • Tuz 



YAPILIŞI 
     Düdüklü tencereye; 6 silme çorba kaşığı tereyağ, ya da margarin, küçük kesilmiş 2 büyük soğan ile, kuşbaşı doğranmış 250 gram et koyulur, etlerin hafif renkleri dönünceye kadar aşağı yukarı 10 dakika kavrulur, sonra etlere; soyulmuş ve küçük kesilmiş üç büyükçe domates, ya da 1 bardak su içinde eritilmiş domates salçası, biber salçası ,3 bardak su , 2 sivri  biber, 1 tatlı  kaşığı da tuz ile bir gece önceden suda ıslatılmış ve süzülmüş kuru fasulye konarak, düdüklü tencerenin kapağı kapatılır. 
 

    Sonra tencereye yüksek ateş vererek, üstündeki düdük yukarıya doğru oynayıp da, bol buhar ve ıslık gibi sesler çıkarmaya başladıktan sonra hesap edilmek üzere, fasulyeleri yarıya kadar azaltılmış ateşte 50 dakika pişirilir ve ateşten alınır  buharını boşalttıktan sonra da servis yapılır.

NOT: Düdüklü tencerede pişen fasulyeler gaz yapmamaktadır. Bundan dolayı fasülyeleri bir süre haşlayıp suyunu süzmeye gerek yoktur. Ben pişerken içine 2 tane kurutulmuş acı biber atıyorum. Acı sevenlereJ(Eğer salçanız tuzlu ise yemeğe tuzu daha az ekleyiniz. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder