ETLİ KURU FASULYE (DÜDÜKLÜDE)
MALZEMELER
- 2 su bardağı kuru fasülye
- 250 gram kuşbaşı doğranmış et
- 6 çorba kaşığı tereyağ, ya da margarin
- 2 büyük soğan
- 3 büyük domates ya da 1 kaşık salça
- 1 kaşık biber salçası
- 3 bardak su
- 2 sivri biber
- Tuz
YAPILIŞI
Düdüklü
tencereye; 6 silme çorba kaşığı tereyağ, ya da margarin, küçük kesilmiş 2 büyük
soğan ile, kuşbaşı doğranmış 250 gram et koyulur, etlerin hafif renkleri
dönünceye kadar aşağı yukarı 10 dakika kavrulur, sonra etlere; soyulmuş ve
küçük kesilmiş üç büyükçe domates, ya da 1 bardak su içinde eritilmiş domates salçası,
biber salçası ,3 bardak su , 2 sivri biber, 1
tatlı kaşığı da tuz ile bir gece önceden
suda ıslatılmış ve süzülmüş kuru fasulye konarak, düdüklü tencerenin kapağı kapatılır.
Sonra
tencereye yüksek ateş vererek, üstündeki düdük yukarıya doğru oynayıp da, bol
buhar ve ıslık gibi sesler çıkarmaya başladıktan sonra hesap edilmek üzere, fasulyeleri yarıya kadar azaltılmış ateşte 50 dakika pişirilir
ve ateşten alınır buharını boşalttıktan
sonra da servis yapılır.
NOT: Düdüklü tencerede pişen fasulyeler gaz yapmamaktadır. Bundan dolayı fasülyeleri bir
süre haşlayıp suyunu süzmeye gerek yoktur. Ben pişerken içine 2 tane kurutulmuş
acı biber atıyorum. Acı sevenlereJ(Eğer salçanız tuzlu ise yemeğe tuzu daha az ekleyiniz.
)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder