mutfakta daha az zaman geçirip kendinize özel anlar yaratmanıza olanak
sağlayacak pratik bilgiler.
1-Kullanmaktan vazgeçemediğiniz bakır tencere
ve kaplarınızı parlatmak için üzüm sirkesinden faydalanabilirsiniz. Temiz bir
bezi sirkeyle hafifçe ıslatın. Bakır kabınızı sirkeli bezle ovun.
2-Akşam
işten geldiğinizde kolayca nohut, fasulye gibi bakliyat yemekleri yapmak için
boş zamanınızda haşlayıp buzdolabı poşetlerine kullanacağınız kadar pay edin.
Derin dondurucuda saklayın. Yemek yapacağınız zaman çıkarıp çözülmesini
beklemeden kullanın.
3-Bakliyat ve pirinçlerin oluşan böcek ve güveleri
engellemek için mutlaka ağzı kapalı cam kavanozlarda saklayın. Kavanozların
içine bir kaç diş kabuğu soyulmamış sarımsak atın.
4-Kuru fasulye
pişirmek için bir gece önceden suda bekletmek gerekir. Eğer bir suda bekletmeyi
unuttuysanız pratik bir yöntemle fasulyelerinizin yumuşacık olmasını
sağlayabilirsiniz.
5-Kuru fasulyeyi tencereye alıp üzerini geçecek kadar
soğuk su ekleyin. Yüksek ateşte kaynayana kadar pişirin. Kaynadıktan sonra 5
dakika daha ocakta tutun.
Tencereyi ocaktan indirip fasulyeleri tencerenin
içinde suyunu süzmeden 1 saat bekletin. Böylece fasulyeleriniz yumuşacık
olacaktır. Bu yöntemi nohut, kuru bakla gibi diğer bakliyatlar için de
uygulayabilirsiniz.
6-Balın
şekerlenmesini önlemek ve lezzetini korumak için karanlık ve serin bir yerde
saklayın. Kavanozun ağzını sıkıca kapattığınızdan emin olun.
7-Bal
şekerlendiyse içi su dolu bir tencerede 2-3 dakika kaynatın. Soğuttuktan sonra
kullanıma hazır gelecek ve şekerlenme sorunu ortadan
kalkacaktır.
8-Balık
seçerken en tazesini almak için gözlerinin parlak, solungaçlarının pembe ya da
kırmızı olmasına dikkat edin.
9-Balık
kızartırken evinizde oluşacak kötü kokuyu engellemek için kızartma tavasına bir
dal defne yaprağı ekleyin.
10-Balıkların
pullarını kolayca temizlemek için sıcak suyun içerisinde 1-2 dakika bekletmeniz
yeterlidir.
11-Kurabiye
ve bisküvilerinizin taze kalması için ağzı kapalı teneke kutuda saklayın ve
içine bir miktar pirinç ekleyin. Bayatlama sorunu ortadan
kalkacaktır.
12-Bayatlayan
kurabiyelerinizi fırın tepsisine yerleştirip üzerine yağlı kağıt serin. Fırında
1-2 dakika ısıtın. Hemen tazelik kazandıklarını
göreceksiniz.
13-Mutfak
dolaplarında dolaşan böcek ve karıncaları yok etmek için dolap içlerine
terebentin sürün. Terebentini aktarlardan kolayca temin edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder