PATLICAN KEBABI
MALZEMELER
1 kg. Patlıcan (4-5 iri patlıcan)
4- 5 sivri biber
2 tane domates
Köftesi İçin:
400 gr. Kıyma
1 adet kuru soğan
Bir tutam maydanoz
2 ince dilim bayat ekmek ya da 2 yemek kaşığı galeta unu
1’er tatlı kaşığı tuz, karabiber, kimyon
Kızartmak için: 1 çay bardağı zeytinyağı
Sosu için:Yarımşar çorba kaşığı domates ve biber salçası
YAPILIŞI
Patlıcanları
alacalı soyuyoruz. Orta kısmını biraz geçecek şekilde, tam koparmadan 1.5 cm.
kalınlığında dilimler halinde kesiyoruz.
Patlıcanları
kızgın yağa atıp arkalı önlü kopmamalarına dikkat ederek kızartıyoruz. Biberleri de uzunluğuna göre ikiye, üçe
bölerek yanlarında kızartıyoruz.
Diğer tarafta
köfte malzemeleriyle köfteyi yoğuruyoruz. Küçük yuvarlak köfteler yapıp,
kızaran patlıcanın dilimleri arasına yerleştiriyoruz.
Patlıcanları
bir tepsiye diziyoruz. Üzerine biberleri, yuvarlak dilimler halinde kestiğimiz
domatesleri yerleştiriyoruz ve salçayı , 1.5 su bardağı suyla sulandırıp döküyoruz.
Aralarına
domates ve biber dilimleri koyup. Üzerini aliminyum folyo ile kapatıp 200
derecelik fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz.
Daha sonra
üzerini açıp, 15 dakika da o şekilde pişirip, üzerini kızartıyoruz.
Servis ederken
de patlıcanların bölünmemesine dikkat ediyoruz.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder