10 Haziran 2012 Pazar

PATLICAN KEBABI







PATLICAN KEBABI
MALZEMELER
1 kg. Patlıcan (4-5 iri patlıcan)
4- 5 sivri biber
2 tane domates
Köftesi İçin:
400 gr. Kıyma
1 adet kuru soğan
Bir tutam maydanoz
2 ince dilim bayat ekmek ya da  2 yemek kaşığı galeta unu
1’er tatlı kaşığı tuz, karabiber, kimyon
Kızartmak için: 1 çay bardağı  zeytinyağı
Sosu için:Yarımşar çorba  kaşığı domates ve biber salçası


YAPILIŞI
  Patlıcanları alacalı soyuyoruz. Orta kısmını biraz geçecek şekilde, tam koparmadan 1.5 cm. kalınlığında dilimler halinde kesiyoruz.
  Patlıcanları kızgın yağa atıp arkalı önlü kopmamalarına dikkat ederek kızartıyoruz.     Biberleri de uzunluğuna göre ikiye, üçe bölerek yanlarında kızartıyoruz.
  Diğer tarafta köfte malzemeleriyle köfteyi yoğuruyoruz. Küçük yuvarlak köfteler yapıp, kızaran patlıcanın dilimleri arasına yerleştiriyoruz.
  Patlıcanları bir tepsiye diziyoruz. Üzerine biberleri, yuvarlak dilimler halinde kestiğimiz domatesleri yerleştiriyoruz ve salçayı , 1.5 su bardağı suyla sulandırıp döküyoruz.
  Aralarına domates ve biber dilimleri koyup. Üzerini aliminyum folyo ile kapatıp 200 derecelik fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz.
  Daha sonra üzerini açıp, 15 dakika da o şekilde pişirip, üzerini kızartıyoruz.
  Servis ederken de patlıcanların bölünmemesine dikkat ediyoruz.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder