ÜÇ KABARTMA TOZLU POĞAÇA
MALZEMELER
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağından bir parmak eksik
zeytinyağı
1 yumurta (sarısı üzerine akı
içine)
1 tatlı kaşığı tuz
3 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı limon suyu
6 su bardağı un (ele yapışmayacak
kıvamda)
YAPILIŞI
Önce sıvı malzemeleri yoğurma
kabımızda karıştırıyoruz.
Ardından kabartma tozlarını katıp
üzerine limon suyunu döküyoruz.
En son ununu bardak bardak, yavaş yavaş ilave edip
ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yapıyoruz.
Mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp,
avcumuzun içinde açıp içine istediğimiz bir iç harcı doldurup kapatıyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp ,
susam döküyoruz.
180 dereceye ayarlanmış fırında
üzerleri kızarana dek pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder