24 Eylül 2012 Pazartesi

ÜÇ KABARTMA TOZLU POĞAÇA




ÜÇ KABARTMA TOZLU POĞAÇA
MALZEMELER
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağından bir parmak eksik zeytinyağı
1 yumurta (sarısı üzerine akı içine)
1 tatlı kaşığı tuz
3 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı limon suyu
6 su bardağı un (ele yapışmayacak kıvamda)
YAPILIŞI
Önce sıvı malzemeleri yoğurma kabımızda karıştırıyoruz.
Ardından kabartma tozlarını katıp üzerine limon suyunu döküyoruz.
En son  ununu bardak bardak, yavaş yavaş ilave edip ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yapıyoruz.
Mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp, avcumuzun içinde açıp içine istediğimiz bir iç harcı doldurup kapatıyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp , susam döküyoruz.
180 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri kızarana dek pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder