24 Eylül 2012 Pazartesi

SÜTLAÇ


SÜTLAÇ
MALZEMELER
1 su bardağı pirinç(pilavlık iyi şişen pirinç olursa çok iyi olur baldo olmasına gerek yok normal kalite olabilir.)
1 buçuk litre süt
1 buçuk su bardağı su
Yarım çay kaşığı tuz
1 buçuk su bardağı şeker
YAPILIŞI
Pirinci suyla 15 dakika iyice açılana kadar pişiriyoruz.
Sütü ocağa koyup kaynatıyoruz, süt kaynarken pirincimizi suyuyla birlikte süte ilave ediyoruz.
Ocağımızı kısıp iyice pirinçler açılana kadar 15 dakika kaynatıyoruz.
İndirmeye yakın şekeri ve tuzu ilave ediyoruz. 1 -2 dakika daha kaynatıp, sıcakken kaselere boşaltıyoruz. ( sütlacımızı soğuyunca servis edersek daha da kıvamlı hale geleceği için lezzetli olacaktır.) AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder