20 Ekim 2012 Cumartesi

ŞEHRİYELİ TAVUK ÇORBASI





ŞEHRİYELİ TAVUK ÇORBASI

MALZEMELER
1 bardağı didiklenmiş tavuk eti
4 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı içme suyu
1 çay bardağı tel şehriye
2 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
2 çorba kaşığı tereyağ
2 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI
Not: Ben önceden bütün tavuk haşlamıştım. Onun suyunu ve parçalanmış etlerinden kullandım. Siz bir tavuk butunu haşlayıp ta yapabilirsiniz.
Önce unu yağsız olarak sürekli karıştırarak kokusu çıkana dek kavuruyoruz.
Üzerine tavuk suyunu ve içme suyunu ilave edip karıştırıyoruz.
Topaklanmasını gidermek için çırpıcıdan (el bilendırı ya da robot) geçiriyoruz.
Su kaynamaya başlayınca tuzunu ve şehriyesini ilave edip kaynamaya bırakıyoruz.
Şehriyeler şişince didklenmiş tavuk etleni ilave edip bir taşım kaynatıyoruz. Ocağın altını kapatıp en az 10 dakika dinlendiriyoruz.
Servis ederken tereyağının kızdırıp altını kapatıyor ve hemen içine toz biberi atıyoruz.
 Kavrulan toz biberi çorbaların üzerine birer yemek kaşığı dökerek serviste kullanıyoruz. AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder