ŞEHRİYELİ
TAVUK ÇORBASI
MALZEMELER
1
bardağı didiklenmiş tavuk eti
4 su
bardağı tavuk suyu
2 su
bardağı içme suyu
1 çay
bardağı tel şehriye
2
çorba kaşığı un
1
tatlı kaşığı kırmızı biber
2
çorba kaşığı tereyağ
2 çay
kaşığı tuz
YAPILIŞI
Not: Ben önceden
bütün tavuk haşlamıştım. Onun suyunu ve parçalanmış etlerinden kullandım. Siz
bir tavuk butunu haşlayıp ta yapabilirsiniz.
Önce unu
yağsız olarak sürekli karıştırarak kokusu çıkana dek kavuruyoruz.
Üzerine
tavuk suyunu ve içme suyunu ilave edip karıştırıyoruz.
Topaklanmasını
gidermek için çırpıcıdan (el bilendırı ya da robot) geçiriyoruz.
Su
kaynamaya başlayınca tuzunu ve şehriyesini ilave edip kaynamaya bırakıyoruz.
Şehriyeler
şişince didklenmiş tavuk etleni ilave edip bir taşım kaynatıyoruz. Ocağın
altını kapatıp en az 10 dakika dinlendiriyoruz.
Servis
ederken tereyağının kızdırıp altını kapatıyor ve hemen içine toz biberi
atıyoruz.
Kavrulan toz biberi çorbaların üzerine birer
yemek kaşığı dökerek serviste kullanıyoruz. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder