19 Ekim 2012 Cuma

HAŞHAŞLI KURABİYE


HAŞHAŞLI KURABİYE
MALZEMELER
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı zeytinyağı (ayçiçek yağı da olur)
1 su bardağı nişasta
 2 su bardağı kadar un
1 çay kaşığı kabartma tozu
YAPILIŞI
Şekeri ve yağı iyice karıştırıyoruz.
Nişastayı ekleyip, kabartma tozu  ve unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz.
Kurabiyeleri mavi haşhaşa bulayıp, 175 derecelik önceden ısıtılmış fırında üstü hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz. Orta hararetli fırın olmalı ne hızlı ne de yavaş pişmeli.
AFİYET OLSUN 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder