HAŞHAŞLI KURABİYE
MALZEMELER
1 su bardağı
pudra şekeri
1 su bardağı
zeytinyağı (ayçiçek yağı da olur)
1 su bardağı nişasta
2 su bardağı kadar un
1 çay kaşığı
kabartma tozu
YAPILIŞI
Şekeri ve
yağı iyice karıştırıyoruz.
Nişastayı
ekleyip, kabartma tozu ve unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur
elde ediyoruz.
Ceviz büyüklüğünde
parçalar alıp yuvarlıyoruz.
Kurabiyeleri
mavi haşhaşa bulayıp, 175 derecelik önceden ısıtılmış fırında üstü hafif
pembeleşene kadar pişiriyoruz. Orta hararetli fırın olmalı ne hızlı ne de yavaş
pişmeli.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder