Ispanaklı kek malzemesi
1 yumurta
4 yemek kaşığı
şeker
1 çay bardağı ıspanak suyu ve normal su karışık
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
1 buçuk su
bardağı silme un
Yarım paket vanilya
Sade kek malzemesi
1 yumurta
4 yemek kaşığı
şeker
1 çay bardağı süt
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
1 buçuk su
bardağı silme un
Yarım paket vanilya
Zebra kekin yapılışı
Ispanaklı ve
sade keki ayrı kaplarda hazırlıyoruz
Yuvarlak bir
tepsiyi yağlayıp unluyoruz
Tam orta
kısmına bir kepçe ıspanaklı,bir kepçe sade kek olacak şekilde üst üste kek
hamurlarını döküyoruz.
200 derecede
önceden ısıtılmış fırına kekimizi koyuyoruz.
Kızarmaya
başlayınca ısıyı 175 dereceye düşürüp içinin pişmesini sağlıyoruz.
AFİYET OLSUN
Not: Ben ıspanak suyunu hazırlarken yarım su bardağı su ile ıspanak yapraklarını rondoda çektim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder