19 Aralık 2012 Çarşamba

ÇATAL



ÇATAL
1 paket margarin(oda sıcaklığında)
Yarım  su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yumurtanın akı
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı mahlep
5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Üzerine; yumurta sarısı , çörekotu

YAPILIŞI
 Yumuşak margarini küçük parçalara bölüP,  hamur yoğuracağımız kaba alıyoruz.

Üzerine sıvı yağı, yoğurdu, yumurta akını, toz şekeri, tuz ve mahlebi ilave edip karıştırıyoruz.

Un ve kabartma tozunu ekleyip,  elimize yapışmayan yumuşak  bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.

Hamuru uzunca bir süre yoğurmaya çalışalım, bu şekilde  çok kolay şekil verebiliyoruz.  

Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, her parçayı uzun ve parmak inceliğinde bir rulo haline getirip tezgahın üzerinde “S” şeklini veriyoruz. (Ben bazılarını yuvarlak yapıp ortasına bir şerit yerleştirdim:))

 Daha sonra yine uçlarını birleştirerek çatal şeklini verdikten sonra yağlı kağıt serili tepsiye dizerek üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.

Çatalları tepsiye yerleştirdikten sonra çatal şeklinin arasındaki boşlukları elinizle açın ki, pişerken hamur kabarınca boşlukların dolmasına sebep olmasın.

Üzerlerine çörekotu serpip, önceden 175 derecede ısıttığımız fırında 40 – 45 dakika pişiriyoruz. AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder