ÇATAL
1 paket margarin(oda sıcaklığında)
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yumurtanın akı
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı mahlep
5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Üzerine; yumurta sarısı , çörekotu
YAPILIŞI
Yumuşak margarini küçük parçalara bölüP, hamur yoğuracağımız kaba alıyoruz.
Üzerine sıvı yağı, yoğurdu, yumurta akını, toz şekeri, tuz ve mahlebi ilave
edip karıştırıyoruz.
Un ve kabartma tozunu ekleyip, elimize
yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene
kadar yoğuruyoruz.
Hamuru uzunca bir süre yoğurmaya çalışalım, bu şekilde çok kolay şekil verebiliyoruz.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, her parçayı uzun ve parmak
inceliğinde bir rulo haline getirip tezgahın üzerinde “S” şeklini veriyoruz. (Ben bazılarını yuvarlak yapıp ortasına bir şerit yerleştirdim:))
Daha sonra yine uçlarını
birleştirerek çatal şeklini verdikten sonra yağlı kağıt serili tepsiye dizerek
üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.
Çatalları tepsiye yerleştirdikten sonra çatal şeklinin arasındaki
boşlukları elinizle açın ki, pişerken hamur kabarınca boşlukların dolmasına
sebep olmasın.
Üzerlerine çörekotu serpip, önceden 175 derecede ısıttığımız fırında 40 –
45 dakika pişiriyoruz. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder