BROWNİ KURABİYE
125 gr margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurta
25 gr kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 buçuk su bardağı un
şerbeti için;
3 çay bardağı su
3 çay bardağı toz şeker
YAPILIŞI
İlk
önce şerbet malzemelerini küçük bir tencereye alıyoruz.
Kısık ateşte
karıştırak şekerin erimesini sağlıyoruz.
Kaynamaya
başlayınca 6-7 dakika kaynatıyoruz, daha sonra soğumaya bırakıyoruz.
Yoğurma
kabına margarin, sıvıyağ, toz şeker ve yumurtayı alıp karıştırıyoruz.
Kakao,
vanilya ve kabartma tozunu ekleyip, unu yavaş yavaş ilave diyor ve hamuru yoğuruyoruz.
Ceviz
büyüklüğünde parçalar kopartıp, yuvarlıyoruz.
Yağlanmış
fırın tepsisine ya da yağlı kağıt üzerine seriyoruz.
175 derece
fırında 25-30 dakika pişiriyoruz.
Kurabiyeler
sıcakken soğuk şerbetin içine teker teker atıp, iyice şerbete bulayıp, çıkartıyoruz.
Kurabiyeleri tekrar pişirdiğimiz tepside
sıkışık şekilde ortasında topluyoruz.
Tencerede az
miktarda şerbet kalacaktır. Kalan şerbeti kurabiyelerin üzerine döküp üzerini
başka bir tepsiyle kapatıyoruz.
Bir gece bekletip, hindistan cevizi veya antep
fıstığı ile süsleyip, servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder