19 Aralık 2012 Çarşamba

BROWNİ KURABİYE




BROWNİ KURABİYE
125 gr margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurta
25 gr kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 buçuk  su bardağı un

şerbeti için;
3 çay bardağı su
3 çay bardağı toz şeker
YAPILIŞI
 İlk önce şerbet malzemelerini küçük bir tencereye alıyoruz.
Kısık ateşte karıştırak şekerin erimesini sağlıyoruz.
Kaynamaya başlayınca 6-7 dakika kaynatıyoruz, daha sonra soğumaya bırakıyoruz.
Yoğurma kabına margarin, sıvıyağ, toz şeker ve yumurtayı alıp karıştırıyoruz.
Kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip, unu  yavaş yavaş ilave diyor ve  hamuru yoğuruyoruz.  
Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, yuvarlıyoruz.
Yağlanmış fırın tepsisine ya da yağlı kağıt üzerine seriyoruz.
175 derece fırında 25-30 dakika pişiriyoruz.
Kurabiyeler sıcakken soğuk şerbetin içine teker teker atıp, iyice şerbete bulayıp, çıkartıyoruz.
 Kurabiyeleri tekrar pişirdiğimiz tepside sıkışık şekilde ortasında topluyoruz.
Tencerede az miktarda şerbet kalacaktır. Kalan şerbeti kurabiyelerin üzerine döküp üzerini başka bir tepsiyle kapatıyoruz.
 Bir gece bekletip, hindistan cevizi veya antep fıstığı ile süsleyip, servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder