MENGEN
ÇORBASI
MALZEMELER
4 çorba kaşığı bulgur
2 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
3 su bardağı et suyu
Tuz
Kuru nane
Pul biber
YAPILIŞI
Pilavlık
bulguru yıkayıp, üzerini geçecek kadar su koyup pişirmeye bırakıyoruz.
Diğer tarafta çorbayı pişireceğimiz tencereye
tereyağını alıp, ince doğranmış soğanı ekleyip 2-3 dakika kavuruyoruz.
Peşinden unu ilave edip un kokusu gelene kadar
kavuruyoruz.
Naneyi, pul biberi, salçaları ilave edip karıştırdıktan
sonra soğuk suyla kıvamını açıyoruz.
Et suyunu, diğer tarafta pişirdiğimiz bulguru içine
ekleyip kaynatarak kıvamını ayarlıyoruz.
Son olarak tuzunu ilave edip ocağı kapatıyoruz.
Servis ederken üzerine nane serpiyoruz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder