TERBİYELİ
ET HAŞLAMA
MALZEMELER
750
g kemikli ya da kemiksiz dana eti
2
adet patates
1
adet havuç
1
adet soğan
2
adet defne yaprağı
Tuz,
karabiber
Terbiyesi için
1
yumurta sarısı
Yarım
limon
1
tepeli tatlı kaşığı un
YAPILIŞI
Etleri
yıkayıp tencereye alıyoruz.
İçine
bir adet orta boy soğan ve 2 tane defne yaprağı atıyoruz
Ağzını
kapatıp kendi suyunu verip, bu suyu çekene kadar pişiriyoruz.
Suyunu
çektikten sonra, kalan kendi yağıyla hafifçe kızartıyoruz.
Etlerin
üzerini kapatacak kadar sıcak su ekleyip, etleri pişmeye bırakıyoruz.(dana eti
olduğu için düdüklü tencerede en az 40 dk pişiriyoruz.)
Etler
pişince tuzu ve çok az da karabiber atıp, patates ve havucu soyarak, iri
parçalar halinde doğrayıp ekliyoruz.
Diğer
tarafta, terbiyesi için yumurta sarısı, limon suyu ve unu çırpıyoruz.
Sebzeler
yumuşayınca, yemeğin suyundan azar azar terbiyeye ekleyip ılıtıyoruz.
Ilıyan
terbiyeyi azar azar yemeğe döküyor ve
karıştırıyoruz.
Bir
taşım daha kaynayınca, ocaktan alıyoruz . AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder