9 Nisan 2013 Salı

TERBİYELİ ET HAŞLAMA



TERBİYELİ ET HAŞLAMA
MALZEMELER
750 g kemikli ya da kemiksiz dana eti
2 adet patates
1 adet havuç
1 adet soğan
2 adet defne yaprağı
Tuz, karabiber
Terbiyesi için
1 yumurta sarısı
Yarım limon
1 tepeli tatlı kaşığı un
YAPILIŞI
Etleri yıkayıp tencereye alıyoruz.
İçine bir adet orta boy soğan ve 2 tane defne yaprağı atıyoruz
Ağzını kapatıp kendi suyunu verip, bu suyu çekene kadar pişiriyoruz.
Suyunu çektikten sonra, kalan kendi yağıyla hafifçe kızartıyoruz.
Etlerin üzerini kapatacak kadar sıcak su ekleyip, etleri pişmeye bırakıyoruz.(dana eti olduğu için düdüklü tencerede en az 40 dk pişiriyoruz.)
Etler pişince tuzu ve çok az da karabiber atıp, patates ve havucu soyarak, iri parçalar halinde doğrayıp ekliyoruz.
Diğer tarafta, terbiyesi için yumurta sarısı, limon suyu ve unu çırpıyoruz.
Sebzeler yumuşayınca, yemeğin suyundan azar azar terbiyeye ekleyip ılıtıyoruz.
Ilıyan terbiyeyi azar azar yemeğe döküyor  ve karıştırıyoruz.
Bir taşım daha kaynayınca, ocaktan alıyoruz . AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder