1 Nisan 2013 Pazartesi

SOYA SOSLU MANTARLI TAVUK SOTE



SOYA SOSLU MANTARLI TAVUK SOTE
MALZEMELER
1 kg kuşbaşı tavuk göğüs eti
3 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı soya sosu
3 yemek kaşığı mısır nişastası
pul biber
kekik
tuz
1 çay bardağı kadar sıvıyağ
Yarım kg kültür mantarı
YAPILIŞI
Mantar hariç tüm malzemeyi karıştırarak , üzerine tavuk etlerini de ekleyip buzdolabında en az 3 saat bekletiyoruz. (Bir gece önceden bekletirseniz çok daha iyi olur)
Sıvı yağı teflon tavaya alıp, tavuğu ve küp doğranmış mantarları  ilave edip arada karıştırarak 20-25  dakika pişiriyoruz.
Patates püresi ya da kızartması veya da pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder