SOYA SOSLU
MANTARLI TAVUK SOTE
MALZEMELER
1 kg kuşbaşı tavuk göğüs eti
3 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı soya sosu
3 yemek kaşığı mısır nişastası
pul biber
kekik
tuz
1 çay bardağı kadar sıvıyağ
Yarım kg kültür mantarı
YAPILIŞI
Mantar hariç tüm malzemeyi karıştırarak , üzerine tavuk etlerini de ekleyip
buzdolabında en az 3 saat bekletiyoruz. (Bir gece önceden bekletirseniz çok
daha iyi olur)
Sıvı yağı teflon tavaya alıp, tavuğu ve küp doğranmış mantarları ilave edip arada karıştırarak 20-25 dakika pişiriyoruz.
Patates püresi ya da kızartması veya da pirinç pilavı ile servis
edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder