ISPANAKLI SAKSI KÖFTE
MALZEMELER
Köftesi için:
Yarım kg kıyma
1 orta boy kuru soğan
2 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
2 dilim bayat ekmek
1 yumurta
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
8-10 dal maydonoz
Ispanak harcı için:
300 gr ıspanak
3 kaşık sıvıyağ
İnce doğrağımız ıspanakları sıvıyağda suyunu
çekip solana kadar kavuruyoruz.
Beşamel sos için:
1 çorba kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı un
Biraz muskat cevizi rendesi(dilerseniz
koymayın)
Tuz
Unu tereyağda kavurup sütü ekliyor cıvık
bir muhallebi kıvamına getiriyoruz. En son muskat rendesi ve tuz ekliyoruz.
Kavurduğumuz ıspanakları ve beşamel sosu karıştırıyoruz.
Salçalı sos için:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 su bardağı sıcak su
Salçalarla suyu iyice karıştırıyoruz.
Üzerine: Kaşar peyniri rendesi
KÖFTENİN YAPILIŞI
Kıymaya bayat ekmekleri ıslatıp
suyunu sıkarak ya da mutfak robotunda kuru bir şekilde çekerek( ben öyle
yaptım) ekliyoruz. Üzerine baharatlarını, tuzunu, yumurtasını ve rendelenmiş
soğanı da ekleyip iyice yoğuruyoruz.
Eğer vaktiniz varsa 1-2 saat bekletin
çok daha lezzetli olacaktır. Çünkü baharatlar iyice içine işliyor.
Kıymayı
yoğurduktan sonra iri mandalina
büyüklüğünde parçalar koparıp parmağımızla ortası çukur köfteler oluşturuyoruz.
Köfteleri yağlanmış tepsiye dizip
kızartıyoruz.
Kızaran köftelerin içine ıspanaklı,
beşamel soslu harcı paylaştırıyor, üzerlerine
kaşar peyniri rendesi koyuyor ve tepsinin dibine de salçalı suyu döküp tekrar
fırına veriyoruz.
Kaşar peyniri eriyip hafif kızarana
kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder