25 Mart 2014 Salı

SALYANGOZ BÖREK





SALYANGOZ BÖREK
MALZEMELER
4 adet yufka

4 adet patates (haşlanmış rendelenmiş)

2 adet yumurta

200gr tereyağı ya da margarin (eritilmiş)

yarım  kalıp beyaz peynir

1 çay bardağı süt

4 çorba kaşığı yoğurt

yarım  demet  maydonoz tuz,pulbiber,karabiber

Üzeri için: 1 adet yumurta

YAPILIŞI
Maydonozu  ince ince doğrayıp peyniri çatal ile eziyoruz.

Derin bir kase içinde yumurta, süt, yoğurt ve tereyağını çırpıp 
patates, peynir, maydonoz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz.

İlk yufkayı düz zemine serip patatesli harçtan bol miktarda  her 
tarafına  sürüyor, ikinci yufkayı da ilk yufkanın üzerine serip 
aynı şekilde patatesli harçtan her tarafına sürüp, tüm yufkalar 
bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz.

Hazırlanan yufkaları rulo şeklinde sarıp ortadan ikiye kesip 
üzerini nemli bez ya da streç film ile örtüp buzdolabında 
 yaklaşık 2 saat dinlendiriyoruz.

Dinlenen böreği 1 parmak kalınlığında kesip yağlı kağıt serilmiş 
fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sürüyoruz.

Önceden ısıtılmış 175derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Not: Yufkaları 3 taneden yapılırsa daha güzel olur diye düşünüyorum. Bir dahakine öyle yapmayı planlıyorum.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder