SALYANGOZ BÖREK
MALZEMELER
4 adet yufka
4 adet patates (haşlanmış rendelenmiş)
2 adet yumurta
200gr tereyağı ya da margarin (eritilmiş)
yarım kalıp beyaz peynir
1 çay bardağı süt
4 çorba kaşığı yoğurt
yarım demet maydonoz tuz,pulbiber,karabiber
Üzeri için: 1 adet yumurta
YAPILIŞI
Maydonozu ince ince doğrayıp
peyniri çatal ile eziyoruz.
Derin bir kase
içinde yumurta, süt, yoğurt ve tereyağını çırpıp
patates, peynir, maydonoz ve
baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
İlk yufkayı düz zemine serip
patatesli harçtan bol miktarda her
tarafına sürüyor, ikinci yufkayı
da ilk yufkanın üzerine serip
aynı şekilde patatesli harçtan her tarafına sürüp,
tüm yufkalar
bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz.
Hazırlanan yufkaları
rulo şeklinde sarıp ortadan ikiye kesip
üzerini nemli bez ya da streç film ile
örtüp buzdolabında
yaklaşık 2 saat dinlendiriyoruz.
Dinlenen böreği 1
parmak kalınlığında kesip yağlı kağıt serilmiş
fırın tepsisine dizip üzerlerine
yumurta sürüyoruz.
Önceden ısıtılmış
175derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Not: Yufkaları 3 taneden
yapılırsa daha güzel olur diye düşünüyorum. Bir dahakine öyle yapmayı
planlıyorum.
AFİYET OLSUN
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder