MALZEMELER (Kek tarifinde; yağ, süt, yoğurt
yok)
4 Tepeleme yemek kaşığı şeker
4 Tepeleme yemek kaşığı un
4 Tepeleme yemek kaşığı irmik
4 Yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 Tatlı kaşığı limon suyu
4 Tepeleme yemek kaşığı şeker
4 Tepeleme yemek kaşığı un
4 Tepeleme yemek kaşığı irmik
4 Yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 Tatlı kaşığı limon suyu
ŞERBETİ İÇİN
4 Su bardağı süt
1 Su bardağı şeker
4 Su bardağı süt
1 Su bardağı şeker
ÜZERİ İÇİN
1 Su bardağı soğuk süt
1 Paket krem şanti
1 Su bardağı soğuk süt
1 Paket krem şanti
YAPILIŞI
Şekeri ve yumurtayı 30 saniye kadar
çırpıyoruz.
Diğer malzemeleri ekleyip karıştırıyor ve az yağlanmış tepsiye döküyoruz. (28 cm.lik yuvarlak tepsi ya da kare tepsi)
180 derecelik önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Kek pişerken, şerbet için olan 1 bardak şekeri, 1 bardak sütün içinde ısıtarak eritiyoruz.
Şeker eridikten sonra 3 su bardağı sütü de soğuk olarak ilave ediyoruz.
Kek fırından çıkar çıkmaz, soğuk şerbeti üzerine döküyoruz. Kek sıcak, şerbet soğuk olacak.
2-3 dakika içinde kek bütün sütü çekiyor.
Üzerine ister krem şanti, ister kendi yaptığınız bir kremayı dökebilirsiniz.(Ben krem şanti kullandım)
Tatlıyı bir gün buzdolabında bekletirseniz çok daha güzel oluyor.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder