18 Ocak 2015 Pazar

PRATİK KAZANDİBİ


PRATİK KAZANDİBİ

MALZEMELER
5 su bardağı süt(1litre)
3 yemek kaşığı pirinç unu
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
vanilya
üzeri için tarçın

YAPILIŞI
Vanilya ve tarçın hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyup pişirin vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz.

Dibini yağlayıp hafif unladığınız kare veya dikdörtgen bir tepsiye muhallebiyi döküyoruz.

Ocağın üzerinde çevire çevire kızartıyoruz. (ÇOK FAZLA YAKMAYALIM)

Ocaktan alıp ıslak bir havlunun üzerine koyuyoruz  ki rahat çıksın.

Tatlı soğuyunca dolaba koyup bir saat bekletiyoruz.

Dolaptan çıkarıp kare şeklinde dilimliyoruz.

Spatulayla dibini kazıyarak kızarmış yeri üste gelecek şekilde tabağa koyuyoruz.

Üzerine tarçın serperek servis yapıyoruz.

AFİYET OLSUN
 PASTA TABAKLARIM BABAANNEMDEN HATIRA :(

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder