PRATİK KAZANDİBİ
MALZEMELER
5 su bardağı süt(1litre)
3 yemek kaşığı pirinç unu
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
vanilya
üzeri için tarçın
YAPILIŞI
Vanilya ve tarçın hariç diğer
malzemeleri bir tencereye koyup pişirin vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz.
Dibini yağlayıp hafif unladığınız kare
veya dikdörtgen bir tepsiye muhallebiyi döküyoruz.
Ocağın üzerinde çevire çevire kızartıyoruz.
(ÇOK FAZLA YAKMAYALIM)
Ocaktan alıp ıslak bir havlunun üzerine
koyuyoruz ki rahat çıksın.
Tatlı soğuyunca dolaba koyup bir saat
bekletiyoruz.
Dolaptan çıkarıp kare şeklinde dilimliyoruz.
Spatulayla dibini kazıyarak kızarmış
yeri üste gelecek şekilde tabağa koyuyoruz.
Üzerine tarçın serperek servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN
PASTA TABAKLARIM BABAANNEMDEN HATIRA :(
PASTA TABAKLARIM BABAANNEMDEN HATIRA :(
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder