MALZEMELER
Keki için:
4 yumurta
1 su bardağı şeker (çok tatlı sevmeyenler biraz
azaltabilir)
1 su bardağı un
4 yemek kaşığı süt
1 paket kakao (25 grlık, yaklaşık 2 tepeleme
yemek kaşığı)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzerine :1 buçuk su bardağı süt
(pişen kekin üzerine)
Tarifine göre hazırlanmış 1 poşet kremşanti (1 su
bardağı sütle)
Tarifine göre hazırlanmış 1 paket çikolata sos
veya evde hazırlanan çikolata sos
YAPILIŞI
Kek malzemelerini iyice çırpıp, önceden ısıtılmış
180 dereceye ayarlı fırında pişiriyoruz.
Kek ılıyınca üzerine 1 buçuk su bardağı sütü
döküyoruz.
İyice soğuyunca çırpılmış kremşantiyi kekin
üstüne sürüyoruz.
İkram ederken de pişirilmiş ve soğutulmuş
çikolata sosunu da üzerine döküyoruz. AFİYET OLSUN
EVDE HAZIRLANAN ÇİKOLATA SOS TARİFİ
2 buçuk çay bardağı süt
1 çay bardağından 2 parmak eksik şeker
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı kakao
200 gr bitter ya da sütlü çikolata
Çikolata hariç, hepsini karıştırıp, pişiriyoruz. Pişince
içine çikolatayı atıp karıştırarak erimesini sağlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder