18 Ocak 2015 Pazar

ISLAK SÜNGER PASTA



ISLAK SÜNGER PASTA
MALZEMELER
Keki için:
4  yumurta
1 su bardağı şeker (çok tatlı sevmeyenler biraz azaltabilir)
1 su bardağı un
4 yemek kaşığı süt
1 paket kakao (25 grlık, yaklaşık 2 tepeleme yemek kaşığı)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzerine :1 buçuk su bardağı süt (pişen kekin üzerine)
Tarifine göre hazırlanmış 1 poşet kremşanti (1 su bardağı sütle)
Tarifine göre hazırlanmış 1 paket çikolata sos veya evde hazırlanan çikolata sos
YAPILIŞI
Kek malzemelerini iyice çırpıp, önceden ısıtılmış  180 dereceye ayarlı fırında pişiriyoruz.
Kek ılıyınca üzerine 1 buçuk su bardağı sütü döküyoruz.
İyice soğuyunca çırpılmış kremşantiyi kekin üstüne sürüyoruz.
İkram ederken de pişirilmiş ve soğutulmuş çikolata sosunu da üzerine döküyoruz. AFİYET OLSUN
EVDE HAZIRLANAN ÇİKOLATA SOS TARİFİ
2 buçuk çay bardağı süt
1 çay bardağından 2 parmak eksik şeker
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı kakao
200 gr bitter ya da sütlü çikolata
Çikolata hariç, hepsini karıştırıp, pişiriyoruz. Pişince içine çikolatayı atıp karıştırarak erimesini sağlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder