ELMALI KURABİYE 3
MALZEMELER
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı sıvıyağ (en küçük klasik çay bardakları ile)
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Aldığı kadar (5 buçuk- 6 su bardağı) un
İç harcı için:
4 iri elma
1 çay kaşığı tarçın
4 yemek kaşığı şeker
Üzerine: Bol pudra şekeri
YAPILIŞI
Elmaların kabuğunu soyup rendeliyoruz.
Şekerle karıştırıp ocakta suyunu çekene kadar 10 dakika kavuruyoruz.
Pişince içine tarçın ekliyoruz.
Biraz soğumaya bırakıyoruz.
Hamur malzemelerini un hariç önce iyice karıştırıyoruz.
Sonra ununu azar azar katarak iyice kulak memesi yumuşaklığında olana kadar
yoğuruyoruz.(Unumun ölçüsü 5 buçuk su bardağını azcık geçti fakat
yumurtanın büyüklüğüne göre, yoğurda göre ölçülerde değişiklik olabilir)
Hamurdan küçük mandalinadan biraz daha küçük hamurlar koparıp elimizle
uzunca açıyoruz.
İçine 1 tatlı kaşığı elmalı harçtan koyup, hamuru iki ucundan tutarak üstte
kapatıyoruz.
200 derecelik fırında hazırlanan kurabiyeleri kızarana dek pişiriyoruz.
Fırından çıktıkları gibi üzerlerine bol bol pudra şekeri eliyoruz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder