SUCUKLU PİDE
MALZEMELER
Hamuru
için:
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
Yarım su bardağından biraz
fazla sıvı yağ
Yarım paket maya
Tuz
1-2 tatlı kaşığı toz şeker
Alabildiği kadar un
Üst harcı
için:
Sucuk
4-5 yeşil biber
4-5 adet domates
Rendelenmiş kaşar peyniri
YA DA köy peyniri (ben köy peyniri kullandım)
YAPILIŞI
Sütümüz ve suyumuz ılık olsun.
Hamur malzemelerini geniş bir kaba alıp güzelce yoğuralım. Üstünü nemli
bir bezle ya da kapakla kapatıp üstünü örtelim. Mayalanmasını bekleyelim. Ya da
30 derecede ısıtıp, kapattığımız fırında bekletelim.
Çünkü kapalı ve dar bir alanda
daha çabuk kabarır ama kabarması 40 dakikadan fazla olabilir. Çünkü bu sizin
hamuru nasıl yoğurduğunuza ve mutfağınızın ısı durumuna bağlı olabilir.
Hamurumuz dinlenirken biz domateslerimizi ve
sucuğumuzu küp küp doğrayalım. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip ince ince
doğrayalım ve peynirimizi rendeleyelim. Hepsini karıştıralım.
Hamurumuz kabardıktan sonra mandalina büyüklüğünde
hamurumuzdan bezeler yapıp tepsiye dizelim. Yaptığınız bezeleri pide şeklinde
merdaneyle açıp iç harcımızı serpiştirelim.
Pidenin kenarlarını kayık biçiminde bir parmak enliliğinde katlayıp
hafif bastıralım. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına verelim. Kalan
hamurlara da bu şekilde devam edelim.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder