8 Ekim 2015 Perşembe

SUCUKLU PİDE





SUCUKLU PİDE
MALZEMELER
Hamuru için:
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
Yarım paket maya
Tuz
1-2 tatlı kaşığı toz şeker
Alabildiği kadar un

Üst harcı için:
Sucuk
4-5 yeşil biber
4-5 adet domates
Rendelenmiş kaşar peyniri YA DA köy peyniri (ben köy peyniri kullandım)

YAPILIŞI
Sütümüz ve suyumuz ılık olsun.
Hamur malzemelerini geniş bir kaba alıp güzelce yoğuralım. Üstünü nemli bir bezle ya da kapakla kapatıp üstünü örtelim. Mayalanmasını bekleyelim. Ya da 30 derecede ısıtıp, kapattığımız fırında bekletelim.
 Çünkü kapalı ve dar bir alanda daha çabuk kabarır ama kabarması 40 dakikadan fazla olabilir. Çünkü bu sizin hamuru nasıl yoğurduğunuza ve mutfağınızın ısı durumuna bağlı olabilir.
Hamurumuz dinlenirken biz domateslerimizi ve sucuğumuzu küp küp doğrayalım. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip ince ince doğrayalım ve peynirimizi rendeleyelim. Hepsini karıştıralım.
Hamurumuz kabardıktan sonra mandalina büyüklüğünde hamurumuzdan bezeler yapıp tepsiye dizelim. Yaptığınız bezeleri pide şeklinde merdaneyle açıp iç harcımızı serpiştirelim.
Pidenin kenarlarını kayık biçiminde bir parmak enliliğinde katlayıp hafif bastıralım. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına verelim. Kalan hamurlara da bu şekilde devam edelim.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder