9 Ekim 2015 Cuma

FINDIKLI ÇATLAK KURABİYE


FINDIKLI ÇATLAK KURABİYE

MALZEMELER
İki buçuk kare paket bitter çikolata (toplam 200 gr.)
100 gr tereyağı
1 yemek kaşığı kakao
yarım su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı süt veya yoğurt suyu
2 yumurta
2 su bardağından 1 parmak eksik un
1 çay bardağı çekilmiş fındık (Un gibi olmayacak)
1 paket kabartma tozu
vanilya
1 tutam tuz
Bulamak için ;
Pudra şekeri

YAPILIŞI
Önce tereyağı ve çikolatayı benmari usulü eritelim İçine kakaoyu karıştırıp ılımaya bırakalım.
Yumurta ve şekeri, bir tutam tuzu, rengi açılana kadar çırpalım.
Sütü ve erimiş çikolatalı karışımı ekleyip tekrar karıştıralım.
Unu, kabartma tozunu, çekilmiş fındığı ve vanilyayı eleyerek biraz daha çırpıp kabın üzerini streç filmle kaplayıp buzdolabına kaldıralım. (Ben akşamdan hazırlayıp sabaha kadar beklettim)
Sakın akışkan diye un eklemeye kalkmayın. Tereyağ ve çikolata donunca kıvamını alacak…
Donmuş hamurdan yemek kaşığıyla parçalar alıp elimizle hızlı bir şekilde yuvarlayalım.
Bol pudra şekerine bulayıp  fırın kabına aralıklı olarak dizelim. Çikolatalar pişince epeyce yayılıp büyüdüğü için oldukça aralıklı dizmenizi tavsiye ederim.
 190 derecelik önceden ısıtılmış fırına tepsiyi sürelim.
Kabarmaya başlayınca ısıyı 180 dereceye düşürelim.
Toplam 12-13 dakika kadar sonra fırından alalım.
Browni tadında kurabiyelerimiz hazır.



AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder