FINDIKLI ÇATLAK
KURABİYE
MALZEMELER
İki buçuk kare paket
bitter çikolata (toplam 200 gr.)
100 gr tereyağı
1 yemek kaşığı kakao
yarım su bardağı toz
şeker
3 yemek kaşığı süt
veya yoğurt suyu
2 yumurta
2 su bardağından 1
parmak eksik un
1 çay bardağı çekilmiş
fındık (Un gibi olmayacak)
1 paket kabartma tozu
vanilya
1 tutam tuz
Bulamak için ;
Pudra şekeri
YAPILIŞI
Önce tereyağı ve
çikolatayı benmari usulü eritelim İçine kakaoyu karıştırıp
ılımaya bırakalım.
Yumurta ve şekeri, bir
tutam tuzu, rengi açılana kadar çırpalım.
Sütü ve erimiş
çikolatalı karışımı ekleyip tekrar karıştıralım.
Unu, kabartma tozunu,
çekilmiş fındığı ve vanilyayı eleyerek biraz daha çırpıp kabın üzerini streç filmle
kaplayıp buzdolabına kaldıralım. (Ben akşamdan hazırlayıp sabaha kadar beklettim)
Sakın akışkan diye un eklemeye kalkmayın. Tereyağ ve çikolata
donunca kıvamını alacak…
Donmuş hamurdan yemek
kaşığıyla parçalar alıp elimizle hızlı bir şekilde yuvarlayalım.
Bol pudra şekerine
bulayıp fırın kabına aralıklı olarak dizelim. Çikolatalar pişince epeyce
yayılıp büyüdüğü için oldukça aralıklı dizmenizi tavsiye ederim.
190 derecelik önceden ısıtılmış fırına tepsiyi
sürelim.
Kabarmaya başlayınca
ısıyı 180 dereceye düşürelim.
Toplam 12-13 dakika
kadar sonra fırından alalım.
Browni tadında
kurabiyelerimiz hazır.
AFİYET
OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder