LİMONLU KEK
MALZEMELER
2 yumurta
1 su bardağı
şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı
süt
1 adet
limonun suyu
2 adet limonun
kabukları (rendelenmiş)
2 su bardağı
un
1 paket
kabartma tozu
YAPILIŞI
Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.
Limonların kabuklarını rendenin küçük kısmı ile
rendeliyoruz. Bir tanesinin de suyunu
sıkıyoruz.
Yumurtanın
üzerine süt, limon suyu, limon kabuğu rendesi ve sıvı yağ ekleyip
karıştırıyoruz.
Son olarak un ve kabartma tozunu eleyerek hamura
ilave ediyoruz.
Kek hamuru yağlanmış kalıba dökerek 170 derece
fırında 45 dakika kadar pişiriyoruz.(Ben bu sefer tepside yaptım daha çabuk pişti.)
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder