8 Ekim 2015 Perşembe

LİMONLU KEK


LİMONLU KEK
MALZEMELER
2 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım  su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 adet limonun suyu
2 adet limonun kabukları (rendelenmiş)
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu


YAPILIŞI
Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.

Limonların kabuklarını rendenin küçük kısmı ile rendeliyoruz. Bir tanesinin de  suyunu sıkıyoruz.

 Yumurtanın üzerine süt, limon suyu, limon kabuğu rendesi ve sıvı yağ ekleyip karıştırıyoruz.

Son olarak un ve kabartma tozunu eleyerek hamura ilave ediyoruz.

Kek hamuru yağlanmış kalıba dökerek 170 derece fırında 45 dakika kadar pişiriyoruz.(Ben bu sefer  tepside yaptım daha çabuk pişti.)



    AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder