8 Ekim 2015 Perşembe

KALBURABASTI TATLISI


KALBURABASTI TATLISI
MALZEMELER
125 gr tereyağı veya margarin(yarım paket)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı irmik
1 fiske tuz
Yarım paket kabartma tozu
3 su bardağına yakın un
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
Yarım küçük limon

Önce şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. (Şerbet malzemelerini tencereye alıp, kaynamaya başladıktan sonra 25 dakika kaynatıp altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz)

Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı veya margarini  ve zeytin yağını mikserle iyice çırpıyoruz. Sütü ekleyip yeniden çırpıyoruz.

İrmik, tuz, kabartma tozu, vanilyayı ekleyip, unu bardak bardak koyup elimizle yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.

Hamurdan büyük boy ceviz büyüklüğünde bir parça alıp elimizle biraz açıyoruz.

Bu hamuru rendenin üzerine koyup hafifçe bastırıyoruz. Ortasına ceviz koyup, önce bir kenarı, daha sonra diğer tarafı cevizin üzerine kapatıyoruz. (ceviz koymasanız da olur)  
Kenarlardan tutarak ters çeviriyoruz.
Uçlarını hafif düzeltiyoruz.

Yağlanmamış tepsiye veya pişirme kağıdı serilmiş tepsiye tatlıları aralıklı olarak diziyoruz.

Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırına tatlıyı sürüyoruz.

Üzeri güzelce kızarana kadar pişiriyoruz. (Tatlıların lezzetli olması için iyi kızarması gerekiyor.)

Soğuk şerbeti, sıcak tatlının üzerine döküyoruz. En az 4-5 saat dinlendiriyoruz.
AFİYET OLSUN


NOT: Bu tatlıyı ister şerbetleyip soğuttuktan sonra, ister şerbetini dökmeden saklama kabına koyup dondurucuda saklayabilirsiniz. Fakat şerbetlemeden dondurursanız çıkardığınızda sıcak şerbetle tatlandırın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder