KALBURABASTI TATLISI
MALZEMELER
125 gr tereyağı veya
margarin(yarım paket)
1 çay bardağı
zeytinyağı
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı irmik
1 fiske tuz
Yarım paket kabartma
tozu
3 su bardağına yakın
un
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
Yarım küçük limon
Önce şerbetini
hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. (Şerbet malzemelerini tencereye alıp, kaynamaya
başladıktan sonra 25 dakika kaynatıp altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz)
Oda sıcaklığında
yumuşamış tereyağı veya margarini ve
zeytin yağını mikserle iyice çırpıyoruz. Sütü ekleyip yeniden çırpıyoruz.
İrmik, tuz, kabartma
tozu, vanilyayı ekleyip, unu bardak bardak koyup elimizle yoğuruyoruz. Kulak
memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
Hamurdan büyük boy
ceviz büyüklüğünde bir parça alıp elimizle biraz açıyoruz.
Bu hamuru rendenin
üzerine koyup hafifçe bastırıyoruz. Ortasına ceviz koyup, önce bir kenarı, daha
sonra diğer tarafı cevizin üzerine kapatıyoruz. (ceviz koymasanız da olur)
Kenarlardan tutarak ters çeviriyoruz.
Uçlarını hafif düzeltiyoruz.
Yağlanmamış tepsiye
veya pişirme kağıdı serilmiş tepsiye tatlıları aralıklı olarak diziyoruz.
Önceden ısıtılmış 190
derecelik fırına tatlıyı sürüyoruz.
Üzeri güzelce kızarana
kadar pişiriyoruz. (Tatlıların lezzetli olması için iyi kızarması gerekiyor.)
Soğuk şerbeti, sıcak
tatlının üzerine döküyoruz. En az 4-5 saat dinlendiriyoruz.
AFİYET OLSUN
NOT: Bu tatlıyı ister
şerbetleyip soğuttuktan sonra, ister şerbetini dökmeden saklama kabına koyup
dondurucuda saklayabilirsiniz. Fakat şerbetlemeden dondurursanız çıkardığınızda
sıcak şerbetle tatlandırın!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder