8 Kasım 2015 Pazar

PANKEK 2


PANKEK 2
MALZEMELER
15 – 20 adet
3 adet yumurta
500 ml süt
2,5 su bardağı un
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
3 çay kaşığı kabartma tozu

YAPILIŞI
Yumurta ile sütü bir mikser ile iyice çırpıyoruz.
Süt köpürmeli.
Üzerine unu, toz şekeri ve kabartma tozunu ekleyip, mikser ile çırpmaya devam ediyoruz.
Yarım saat kadar bekletmek üzere bir kenara alıyoruz.
Tavayı ocağa koyup ısıtıyor ve çok az bir tereyağı ya da margarin ile yağlıyoruz. (Fazla olmasın çünkü tereyağımız yanarsa, pankeklerimiz de pişmeden hemen yanar).
Dilediğimiz büyüklükte olacak şekilde (ben yarım kepçe kadar akıtıyorum tavaya) tavaya döküp yuvarlak kalmasını sağlıyoruz. Tavayı oynatmayalım.
Her iki yüzünü de pişirip kenara alıyoruz.
Her yapışta tavayı tekrar yağlamayı sakın unutmayalım.
AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder