PANKEK 2
MALZEMELER
15 – 20 adet
3 adet yumurta
500 ml süt
2,5 su bardağı un
1 su bardağından 2
parmak eksik toz şeker
3 çay kaşığı kabartma
tozu
YAPILIŞI
Yumurta ile sütü bir
mikser ile iyice çırpıyoruz.
Süt köpürmeli.
Üzerine unu, toz şekeri
ve kabartma tozunu ekleyip, mikser ile çırpmaya devam ediyoruz.
Yarım saat kadar
bekletmek üzere bir kenara alıyoruz.
Tavayı ocağa koyup
ısıtıyor ve çok az bir tereyağı ya da margarin ile yağlıyoruz. (Fazla olmasın
çünkü tereyağımız yanarsa, pankeklerimiz de pişmeden hemen yanar).
Dilediğimiz büyüklükte
olacak şekilde (ben yarım kepçe kadar akıtıyorum tavaya) tavaya döküp yuvarlak
kalmasını sağlıyoruz. Tavayı oynatmayalım.
Her iki yüzünü de
pişirip kenara alıyoruz.
Her yapışta tavayı
tekrar yağlamayı sakın unutmayalım.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder