11 Haziran 2012 Pazartesi

ÇİLEKLİ CHEESE KEK (ÇİZKEK)






ÇİLEKLİ CHEESE KEK (ÇİZKEK)
MALZEMELER
1.    3 adet yumurta
2.    1 su bardağından biraz eksik şeker
3.    1 kutu 300 gr.lık labne peyniri
4.    1 su bardağı süzme yoğurt
5.    1 tepeleme yemek kaşığı un
6.    1 paket vanilya
Tabanı için
1 paket kepekli ya da yulaflı bisküvi
1 yemek kaşığı dolusu margarin ya da tereyağı
Sosu için
Bir su bardağı çilek püresi (10-15 adet çilek  büyüklüğüne göre)
2 yemek kaşığı şeker
1 silme yemek kaşığı nişasta
YAPILIŞI
   Bisküvileri robotta  toz haline gelecek şekilde çekiyoruz
   Oda sıcaklığında yumuşamış margarin ya da tereyağını ilave edip yoğuruyoruz.
   Kelepçeli kalıbın dibine sıkıca bastırıyoruz.
   Şeker ve yumurtayı bir kapta çırpıp, diğer dolgu  malzemelerinide ekleyip yeniden karışana kadar çırpıyoruz. Bu karışımı da kalıba, bisküvinin üzerine döküyoruz.
   Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede üstünü kızartmadan 35-40 dakika kadar pişiriyoruz.
   Çıkardığımızda ortası pelte kıvamındadır fakat merak etmeyin buzdolabında bekleyince donuyor.
   Sosu için malzemeleri karıştırıp pişiriyoruz. Ilıyınca da çizkekimizin üzerine döküyoruz.     Hepsi iyice soğuyup, donunca kalıptan çıkarıyor, dilimleyerek servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder