MALZEMELER
1 adet hazır yufka
1 çorba kaşığı tereyağ ya da
margarin
15-20 adet çilek
2 çorba kaşığı şeker
YAPILIŞI
Hazır yufkamızı serip, erittiğimiz yağ ile yağlıyoruz. Ardından yufkanın
iki tarafını birleştirip katlıyoruz. Elimizin dört parmağıyla ölçerek enine ve
boyuna bölerek küçük kareler elde ediyoruz.
Diğer taraftan dilimlediğimiz çileklerle şekeri harmanlayıp biraz suyunu
salmasını sağlıyoruz.
Çilekleri karelerimize paylaştırıp yağlı kağıt (benim kağıdım kalmadığı
için kullanamadım ama siz muhakkak kullanın yoksa çok zor çıkıyolar) serdiğimiz (üzerini
yine de yağlayalım) fırın tepsisine
sıralıyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yufkalar kızarana dek
pişiriyoruz.
Üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Labne ya da krem peynir ile de
üzerini süsleyip servis edebilirsiniz. AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder