KARACİĞER SOTE
MALZEMELER
Yarım kg karaciğer (dana)
6-7 tane sivri biber
3 orta boy soğan
3 orta boy domates
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
YAPILIŞI
Karaciğeri iyice yıkadıktan sonra üzerindeki ince zarını
soyup, (pişince sert olmaması için) kuşbaşı doğruyoruz.
Daha sonra ciğerleri
tavada kızdırdığımız sıvıyağa
atıp iyice suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
Kavrulan ciğerlere küp küp doğranan soğanları ve biberleri
de ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Malzemelerin hepsi iyice pişince (ölünce) küp küp
doğradığımız domatesleri, tuzunu ve karabiberini ekleyip suyunu çekene kadar
pişiriyoruz. AFİYET OLSUNJ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder