VİŞNELİ VE KURU
ÜZÜMLÜ TART
MALZEMELER
HAMURU İÇİN
Yarım paket margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
2,5 su bardağı un
İÇ HARCI İÇİN
1 su bardağı ceviz ya da fındık
2 yumurta
1 su bardağı vişne reçeli (başka
reçel de olabilir)
1 çay kaşığı tarçın
Bütün malzemeler bir kasede karıştırılacak
ÜZERİNE
Pudra şekeri
YAPILIŞI
Hamurunu hazırlarken bütün
malzemeyi karıştırıp yoğuruyoruz. Daha sonra hamuru iki eşit parçaya bölüp
oklavayla tart yapacağımız kalıbımıza göre açıp yağlanmış kalıba
yerleştiriyoruz. Oklavayla açılmış hamuru kalıbın tam üstüne koyup kenarlarını
oklava yardımıyla kesiyoruz, artanlar bi kenarda dursun
Hamurun üzerine iç harcı
yayıyoruz. Üzerine hamurun diğer yarısını açıp yerleştiriyor ve oklavayla
kenarlarını kesiyoruz.
Kenarlarından artan hamurları
birleştirip tekrar açıyoruz ve kurabiye kalıpları ile şekiller kesip tartımızın
üzerini süslüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat kızarana
dek pişiriyoruz. Servis ederken üzerine pudra şekeri serpiyoruz. AFİYET OLSUN
NOT: KABARTMA TOZU KULLANILMIYOR
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder