19 Haziran 2012 Salı

VİŞNELİ VE KURU ÜZÜMLÜ TART









VİŞNELİ VE KURU ÜZÜMLÜ TART
MALZEMELER
HAMURU İÇİN
Yarım paket margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
2,5 su bardağı un
İÇ HARCI İÇİN
1 su bardağı ceviz ya da fındık
2 yumurta
1 su bardağı vişne reçeli (başka reçel de olabilir)
1 çay kaşığı tarçın
Bütün malzemeler bir kasede karıştırılacak
ÜZERİNE
Pudra şekeri
YAPILIŞI
Hamurunu hazırlarken bütün malzemeyi karıştırıp yoğuruyoruz. Daha sonra hamuru iki eşit parçaya bölüp oklavayla tart yapacağımız kalıbımıza göre açıp yağlanmış kalıba yerleştiriyoruz. Oklavayla açılmış hamuru kalıbın tam üstüne koyup kenarlarını oklava yardımıyla kesiyoruz, artanlar bi kenarda dursun
Hamurun üzerine iç harcı yayıyoruz. Üzerine hamurun diğer yarısını açıp yerleştiriyor ve oklavayla kenarlarını kesiyoruz.
Kenarlarından artan hamurları birleştirip tekrar açıyoruz ve kurabiye kalıpları ile şekiller kesip tartımızın üzerini süslüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat kızarana dek pişiriyoruz. Servis ederken üzerine pudra şekeri serpiyoruz. AFİYET OLSUN
NOT: KABARTMA TOZU KULLANILMIYOR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder