PASTANE SİMİDİ
MALZEMELER
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta(sarısı üzerine)
Yarım paket (yarım çorba kaşığı )
instant kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
4 su bardağı un
HAMURUN HAZIRLANIŞI
Önce unla mayayı karıştırıp
ortasına havuz açıyoruz. İçine ılıttığımız sütümüzü ve diğer bütün
malzemelerimizi ilave edip yoğuruyoruz. Eğer elinize hala yapışırsa biraz daha un ilave edebilirsiniz. Hamur ele
yapışmıycak, yumuşacık olacak. Sonra üzerini örtüp, iyice sarıp kabarmasını
bekliycez. Ortalama sıcak havada 1 saatte istenilen kıvama geliyor.
Hamurdan mandalinadan biraz daha
büyük parçalar koparıp elimizle uzun ince sililindir yapıyoruruz. İki ucunu
birleştirerek buruyoruz. Burgu yaptığımız hamuru tekrar uçlarını birleştirerek
halka yapıp, yağlanmış tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ekiyoruz. Önceden ısıtılmış önce
200 derece de kızartıp sonra 170 dereceye düşürerek yaklaşık
35- 40 dakika pişiriyoruz. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder