19 Haziran 2012 Salı

PASTANE SİMİDİ







PASTANE SİMİDİ
MALZEMELER
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta(sarısı üzerine)
Yarım paket (yarım çorba kaşığı ) instant kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
4 su bardağı un
HAMURUN HAZIRLANIŞI
Önce unla mayayı karıştırıp ortasına havuz açıyoruz. İçine ılıttığımız sütümüzü ve diğer bütün malzemelerimizi ilave edip yoğuruyoruz. Eğer elinize hala yapışırsa biraz  daha un ilave edebilirsiniz. Hamur ele yapışmıycak, yumuşacık olacak. Sonra üzerini örtüp, iyice sarıp kabarmasını bekliycez. Ortalama sıcak havada 1 saatte istenilen kıvama geliyor.
Hamurdan mandalinadan biraz daha büyük parçalar koparıp elimizle uzun ince sililindir yapıyoruruz. İki ucunu birleştirerek buruyoruz. Burgu yaptığımız hamuru tekrar uçlarını birleştirerek halka yapıp, yağlanmış tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı  sürüp susam ekiyoruz. Önceden ısıtılmış önce 200 derece de kızartıp sonra 170 dereceye düşürerek   yaklaşık 35- 40 dakika pişiriyoruz. AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder