BAYILTMA
MALZEMELER
7-8
adet orta boy uzun (kemer) patlıcan
8-10
adet sivri biber
4 orta
boy domates
1 baş
sarımsak
1 çay
bardağı zeytin yağı
1
tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI
Patlıcanlarımızı
önce alacalı soyuyoruz. Ardından bıçakla çevresini döndürerek hafif kesiyoruz.
(Tırtılın dönerek ağacı tırmanması gibiJ)
Biberlerin
de saplarını kesip birkaç yerinden deliyoruz. (kızarırken patlamasın diye)
Sarımsaklarımızı
da temizleyip, patlıcan, biber ve sarımsakları kapaklı bir tavaya diziyoruz.
(sarımsakları da her yerine serpiştirin)
Üzerine
zeytinyağını da döküp orta hararetli ateşte kapağı kapalı arkalı önlü kızartıyoruz.
En son
üzerine küp küp doğradığımız domateslerimizi (kabuğunu soyabilirsiniz daha güzel olur ben acele ettim soymadım) de tuzla ilave edip kapağını
kapatıyor, kısık ateşte domatesler eriyip, patlıcanlarımızda iyice yumuşayana
kadar pişiriyoruz. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder