30 Eylül 2012 Pazar

BAYILTMA





BAYILTMA
MALZEMELER
7-8 adet orta boy uzun (kemer) patlıcan
8-10 adet sivri biber
4 orta boy domates
1 baş sarımsak
1 çay bardağı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI
Patlıcanlarımızı önce alacalı soyuyoruz. Ardından bıçakla çevresini döndürerek hafif kesiyoruz. (Tırtılın dönerek ağacı tırmanması gibiJ)
Biberlerin de saplarını kesip birkaç yerinden deliyoruz. (kızarırken patlamasın diye)
Sarımsaklarımızı da temizleyip, patlıcan, biber ve sarımsakları kapaklı bir tavaya diziyoruz. (sarımsakları da her yerine serpiştirin)
Üzerine zeytinyağını da döküp orta hararetli ateşte kapağı kapalı  arkalı önlü kızartıyoruz.
En son üzerine  küp küp doğradığımız domateslerimizi (kabuğunu soyabilirsiniz daha güzel olur ben acele ettim soymadım) de tuzla ilave edip kapağını kapatıyor, kısık ateşte domatesler eriyip, patlıcanlarımızda iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz. AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder