30 Eylül 2012 Pazar

TEL ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI



TEL ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI
MALZEMELER
1 su bardağı pilavlık bulgur
Yarım çay bardağı tel şehriye
2 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı tereyağı ya da margarin
YAPILIŞI
Yağımızı tencereye alıp, eritiyor hafif çeviriyoruz ardından  şehriyemizi ilave edip açık kahverengi olana kadar kavuruyoruz.
Ardından yıkadığımız bulguru ilave ediyoruz. 1- 2 dk bulguru da kavurunca üzerine sıcak suyunu ve tuzunu  ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. (En az 15 dk dinlendirip servis edelim)AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder