30 Eylül 2012 Pazar

BORANİ



BORANİ
MALZEMELER
2-3 haşlanmaış orta boy patates
Yarım çorba kaşığı salça
5 yemek kaşığı sıvıyağ
2 çay kaşığı tuz(eğer salçanız tuzlu ise 1 çay kaşığı)
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
YAPILIŞI
Haşlanmış patatesleri küp küp doğruyoruz. Yağı tavaya alıp kızdırıyor, ardından salçasını ekleyip 2 dk kavuruyoruz. Üzerine patateslerimizi, tuzunu ve kırmızı pul biberini ekleyip yaklaşık 10 dk kavuruyoruz.
Not: Servis ederken üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz. Yoğurtsuz haliyle kahvaltıda tüketebilirsiniz. AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder