SEBZELİ
MAKARNA
MALZEMELER
2 su
bardağı kuru makarna
2 çay kaşığı tuz
Makarnayı
haşlamak için 2lt sıcak su
Haşlama
suyu için 1 tatlı kaşığı tuz
2
çorba kaşığı tereyağı ya da margarin
2
çorba kaşığı sıvıyağ
2
sivri yeşil biber
2 orta
boy domates
1 orta
boy soğan
3 diş
sarımsak
1’er
çay kaşığı karabiber, kimyon, pul biber, kırmızı toz biber(arzuya göre baharat
seçimi yapabilirsiniz.)
YAPILIŞI
Önce makarnamızı
içine 1 tatlı kaşığı tuz koyarak haşlıyoruz. Haşlanan makarnaları süzüp
üzerinden soğuk su geçiriyoruz ki hamurlaşmasın. Bir kenarda süzülmesi için bekletiyoruz.
Ben
makarnalarımın şekline uyması için sebzelerimi jülyen(uzun uzun) doğradım.
Ardından yağı tencerimize alıyoruz. Önce biberi, soğanı
ve sarımsağı ekleyip güzelce kavuruyoruz.
Kavrulan
sebzelerimizin üzerine kabuklarını soyup küp küp doğradığımız damateslerimizi,
tuzunu ve baharatlarını ekleyip iyice kavuruyoruz. Domatesler suyunu çekince
makarnamızı ilave ediyoruz. 5 dk daha kavuruyoruz. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder