30 Eylül 2012 Pazar

SEBZELİ MAKARNA



SEBZELİ MAKARNA
MALZEMELER
2 su bardağı kuru makarna
2 çay  kaşığı tuz
Makarnayı haşlamak için 2lt sıcak su
Haşlama suyu için 1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı tereyağı ya da margarin
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 sivri yeşil biber
2 orta boy domates
1 orta boy soğan
3 diş sarımsak
1’er çay kaşığı karabiber, kimyon, pul biber, kırmızı toz biber(arzuya göre baharat seçimi yapabilirsiniz.)
YAPILIŞI
Önce makarnamızı içine 1 tatlı kaşığı tuz koyarak haşlıyoruz. Haşlanan makarnaları süzüp üzerinden soğuk su geçiriyoruz ki hamurlaşmasın.  Bir kenarda süzülmesi için bekletiyoruz.
Ben makarnalarımın şekline uyması için sebzelerimi jülyen(uzun uzun) doğradım. Ardından yağı tencerimize alıyoruz. Önce  biberi, soğanı  ve sarımsağı ekleyip güzelce kavuruyoruz.
Kavrulan sebzelerimizin üzerine kabuklarını soyup küp küp doğradığımız damateslerimizi, tuzunu ve baharatlarını ekleyip iyice kavuruyoruz. Domatesler suyunu çekince makarnamızı ilave ediyoruz. 5 dk daha kavuruyoruz. AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder