ARPA
ŞEHRİYE PİLAVI
MALZEMELER
1 su
+yarım çay bardağı arpa şehriye
2 su
bardağı+1 çay bardağı sıcak su
2 çay kaşığı tuz
2
çorba kaşığı tereyağ ya da margarin
2
çorba kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI
Önce yağımızı
tenceremize alıp kızdırıyoruz. Üzerine yarım çay bardağı arpa şehriyeyi ilave
edip kahverengi rengini alana kadar kavuruyoruz.
Ardından diğer 1 su bardağı arpa şehriyemizi
de alıp birkaç kez çeviriyoruz.
Üzerine
sıcak suyumuzu ve tuzunu da ekleyip
kısık ateşte kapağı kapalı suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
En az
15 dk dinlendirip servis ediyoruz. AFİYET OLSUN
Çok guzel bi lezzet önceden denemiştim . ellerinize sağlık...
YanıtlaSil