30 Eylül 2012 Pazar

ARPA ŞEHRİYE PİLAVI



ARPA ŞEHRİYE PİLAVI
MALZEMELER
1 su +yarım çay bardağı  arpa şehriye
2 su bardağı+1 çay bardağı sıcak su
2 çay  kaşığı tuz
2 çorba kaşığı tereyağ ya da margarin
2 çorba kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI
Önce yağımızı tenceremize alıp kızdırıyoruz. Üzerine yarım çay bardağı arpa şehriyeyi ilave edip kahverengi rengini alana kadar kavuruyoruz.

Ardından diğer 1 su bardağı arpa şehriyemizi de alıp birkaç kez çeviriyoruz.

Üzerine sıcak suyumuzu ve tuzunu  da ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
En az 15 dk dinlendirip servis ediyoruz. AFİYET OLSUN

1 yorum:

  1. Çok guzel bi lezzet önceden denemiştim . ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil