30 Eylül 2012 Pazar

TARHANALI MAKARNA



TARHANALI MAKARNA
MALZEMELER
2 su bardağı kuru makarna
2 çorba kaşığı tarhana
2 çay  kaşığı tuz
Makarnayı haşlamak için 2lt sıcak su
Haşlama suyu için 1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı tereyağı ya da margarin
2 çorba kaşığı sıvıyağ

YAPILIŞI
Önce makarnamızı içine 1 tatlı kaşığı tuz koyarak haşlıyoruz. Haşlanan makarnaları süzüp üzerinden soğuk su geçiriyoruz ki hamurlaşmasın.  Bir kenarda süzülmesi için bekletiyoruz.

Diğer yandan yağımızı tencereye alıp 1-2 dk çeviriyor ardından tarhanamızı ve tuzunu ilave ediyoruz. (eğer tarhananız tuzlu ise tuz katmayın) 

Tarhanamızı rengi dönüp te hoş bir koku yayana kadar kavuruyoruz.

Kavrulan tarhanaya makarnalarımızı atıp 5 dk hepsini kavuruyoruz. Üzerine karabiber serperek servis ediyoruz. AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder