TARHANALI
MAKARNA
MALZEMELER
2 su
bardağı kuru makarna
2
çorba kaşığı tarhana
2 çay kaşığı tuz
Makarnayı
haşlamak için 2lt sıcak su
Haşlama
suyu için 1 tatlı kaşığı tuz
2
çorba kaşığı tereyağı ya da margarin
2
çorba kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI
Önce makarnamızı
içine 1 tatlı kaşığı tuz koyarak haşlıyoruz. Haşlanan makarnaları süzüp
üzerinden soğuk su geçiriyoruz ki hamurlaşmasın. Bir kenarda süzülmesi için bekletiyoruz.
Diğer
yandan yağımızı tencereye alıp 1-2 dk çeviriyor ardından tarhanamızı ve tuzunu
ilave ediyoruz. (eğer tarhananız tuzlu ise tuz katmayın)
Tarhanamızı rengi
dönüp te hoş bir koku yayana kadar kavuruyoruz.
Kavrulan
tarhanaya makarnalarımızı atıp 5 dk hepsini kavuruyoruz. Üzerine karabiber
serperek servis ediyoruz. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder