YEMESİ ÇOK HAFİF TAZE FASÜLYE
MALZEMELER
1 kg taze fasulye
1 orta boy soğan
3 orta boy domates
3 diş sarımsak
2 çay kaşığı şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
6 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
YAPILIŞI
Fasulyeleri yıkayıp, ayıklayıp, boylamasına ortadan
ikiye kesip tekrar bir parmak uzunluğunda doğrayalım.
Tencerenin dibine bir soğanı söğüş şeklinde doğrayalım.
1 domatesi doğrayıp soğanın üzerine serpiştirelim.
Fasulyeleri, sarımsakları ve en son kalan domatesleri de
doğrayıp tencereye yerleştirelim.
Üzerine şeker, tuz ve zeytinyağını ekleyip, tencerenin
kapağını kapatalım.
Kısık ateşte domatesler suyunu salana kadar bekleyelim.
Daha sonra orta ateşe alıp fasulyeler yumuşayana kadar pişirmeye devam edelim.
Yemeğimizi hafif karıştırıp servis edelim. AFİYET
OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder