27 Eylül 2012 Perşembe

BİBER DOLMASI









BİBER DOLMASI

MALZEMELER
1 buçuk su bardağı pilavlık pirinç(baldo olması şart değil)
Yarım su bardağı pilavlık bulgur
1 büyük soğan
2 büyük domates (biri içine, biri biberlere kapak olacak)
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çay bardağı +2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım demet maydonoz
6-7 dal dereotu
1’er tatlı kaşığı tuz, pul biber, kuru nane
Yarım tatlı kaşığı karabiber
4 su bardağı sıcak su
20-25 tane küçük dolma biber 

YAPILIŞI
Soğanlarımızı küp küp doğrayıp zeytinyağında soteliyoruz. Ardından domates ve salçayı ekleyip bir iki dakika  daha soteliyoruz.
Yıkadığımız pirinç ve bulguru, baharatlarımızı da ekleyip 3-4 dakika daha kavuruyoruz. Ocağı kapatıp ince doğradığımız maydonoz ve dereotunu ekleyip biraz soğumaya bırakıyoruz.
Biberlerimizi temizleyip çok fazla içlerine pirinci sıkıştırmadan dolduruyoruz. Kuşbaşı doğradımız diğer domatesi biberlerin ağzına kapatıyoruz.
Biberleri doldurduktan sonra tencereye dizip üzerine 4 su bardağı sıcak suyu döküp normal kısıklıktaki ateşte suyunu çekene ve pirinçler pişene dek yaklaşık 45-50  dakika pişiriyoruz. 
Not: Bu iç harcıyla yaklaşık 20-25 tane dolma biber doluyor. Ama siz iç harcınız artarsa buzdolabınızın buzluğunda saklayabilir daha sonra çorba yapabilir ya da başka dolma içine katabilirsiniz.  AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder