BİBER DOLMASI
MALZEMELER
1 buçuk su bardağı pilavlık pirinç(baldo
olması şart değil)
Yarım su bardağı pilavlık bulgur
1 büyük soğan
2 büyük domates (biri içine, biri
biberlere kapak olacak)
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çay bardağı +2 çorba kaşığı
zeytinyağı
Yarım demet maydonoz
6-7 dal dereotu
1’er tatlı kaşığı tuz, pul biber,
kuru nane
Yarım tatlı kaşığı karabiber
4 su bardağı sıcak su
20-25 tane küçük dolma biber
20-25 tane küçük dolma biber
YAPILIŞI
Soğanlarımızı küp küp doğrayıp
zeytinyağında soteliyoruz. Ardından domates ve salçayı ekleyip bir iki
dakika daha soteliyoruz.
Yıkadığımız pirinç ve bulguru,
baharatlarımızı da ekleyip 3-4 dakika daha kavuruyoruz. Ocağı kapatıp ince
doğradığımız maydonoz ve dereotunu ekleyip biraz soğumaya bırakıyoruz.
Biberlerimizi temizleyip çok fazla
içlerine pirinci sıkıştırmadan dolduruyoruz. Kuşbaşı doğradımız diğer domatesi
biberlerin ağzına kapatıyoruz.
Biberleri doldurduktan sonra
tencereye dizip üzerine 4 su bardağı sıcak suyu döküp normal kısıklıktaki
ateşte suyunu çekene ve pirinçler pişene dek yaklaşık 45-50 dakika pişiriyoruz.
Not: Bu iç
harcıyla yaklaşık 20-25 tane dolma biber doluyor. Ama siz iç harcınız artarsa
buzdolabınızın buzluğunda saklayabilir daha sonra çorba yapabilir ya da başka
dolma içine katabilirsiniz. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder