KONSERVE BEZELYE
YEMEĞİ
MALZEMELER
1 orta
boy soğan
1 orta
boy havuç
4 orta boy patates
4 orta boy patates
1
yemek kaşığı salça
1
yemek kaşığı kıyma
1
tatlı kaşığ toz kırmızı biber
1 çay
kaşığı tuz
1 kutu
bezelye konservesi
5 su
bardağı su
4
yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI
Öncelikle
kıymayı yağda kavuruyoruz. Kıymanın üzerine soğanı yemeklik küp küp doğrayıp
zeytinyağında soteliyoruz. Ardından salçayı ekleyip birkaç dakika daha
soteliyoruz.
Patatesleri
ve havucu küçük zar büyüklüğünde doğrayıp ilave ediyor ve sotelemeye devam
ediyoruz.
5 su
bardağı suyunu ekleyip sebzeler yumuşayana dek kısık ateşte pişiriyoruz.
Pişmesine çok az kala ocaktan indirmeden bezelyeleri suyunu süzüp, yıkayıp
tencereye ilave ediyoruz.
Tuzunu,
baharatını da ekleyip 10 dakika
kaynatıyoruz. Yarım saat dinlendirip servis ediyoruz. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder