30 Ekim 2012 Salı

KONSERVE BEZELYE YEMEĞİ






KONSERVE BEZELYE YEMEĞİ
MALZEMELER
1 orta boy soğan
1 orta boy havuç
4 orta boy patates
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı kıyma
1 tatlı kaşığ toz kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
1 kutu bezelye konservesi
5 su bardağı su
4 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI
Öncelikle kıymayı yağda kavuruyoruz. Kıymanın üzerine soğanı yemeklik küp küp doğrayıp zeytinyağında soteliyoruz. Ardından salçayı ekleyip birkaç dakika daha soteliyoruz.

Patatesleri ve havucu küçük zar büyüklüğünde doğrayıp ilave ediyor ve sotelemeye devam ediyoruz.

5 su bardağı suyunu ekleyip sebzeler yumuşayana dek kısık ateşte pişiriyoruz. Pişmesine çok az kala ocaktan indirmeden bezelyeleri suyunu süzüp, yıkayıp tencereye ilave ediyoruz.

Tuzunu, baharatını da ekleyip  10 dakika kaynatıyoruz. Yarım saat dinlendirip servis ediyoruz. AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder