29 Ekim 2012 Pazartesi

PEYNİRLİ ZARF BÖREK








PEYNİRLİ ZARF BÖREK (hafif börekJ)

MALZEMELER
3 adet yufka
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay bardağı su
200 gr (yaklaşık 1 su bardağı ) beyaz peynir ya da çökelek
Çeyrek demet maydonoz (8 -10 dal kadar)
Yarım çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI
Zeytinyağı ve suyu bir kapta karıştırıyoruz.

Yufkaların önce birini serip yağlı sostan 3-4 kaşık kadar sürüyoruz. Üzerine ikinci yufkayı seriyoruz. Yağlı sostan tekrar sürüp en son üçüncü yufkayı da üzerine seriyoruz.

Üst üste serdiğimiz yufkaları dört tarafından 3-4 parmak genişiliğinde içe doğru katlıyoruz ki kare şeklini verebilmek için.

Kare şeklini verdiğimi yufkayı yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştiriyoruz.

Ortasına peynirli maydonozlu karışımı yayıyoruz.

Tepsinin dışında kalan yufkanın uçlarını ortaya doğru mektup zarfı şeklinde katlayıp, katladığımız yerlerden kesiyoruz.

Oluşan 4 adet üçgeni ortadan bir daha kesiyoruz. Toplamda 8 tane üçgen börek elde ediyoruz. Yağlı sostan arttıysa böreklerin üzerine sürebilirsiniz.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika kadar, üzerleri kızarana dek pişiriyoruz. AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder