PEYNİRLİ ZARF
BÖREK (hafif börekJ)
MALZEMELER
3 adet
yufka
1 çay
bardağı zeytinyağı
2 çay
bardağı su
200 gr
(yaklaşık 1 su bardağı ) beyaz peynir ya da çökelek
Çeyrek
demet maydonoz (8 -10 dal kadar)
Yarım çay
kaşığı karabiber
YAPILIŞI
Zeytinyağı
ve suyu bir kapta karıştırıyoruz.
Yufkaların
önce birini serip yağlı sostan 3-4 kaşık kadar sürüyoruz. Üzerine ikinci
yufkayı seriyoruz. Yağlı sostan tekrar sürüp en son üçüncü yufkayı da üzerine
seriyoruz.
Üst
üste serdiğimiz yufkaları dört tarafından 3-4 parmak genişiliğinde içe doğru
katlıyoruz ki kare şeklini verebilmek için.
Kare
şeklini verdiğimi yufkayı yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine
yerleştiriyoruz.
Ortasına
peynirli maydonozlu karışımı yayıyoruz.
Tepsinin
dışında kalan yufkanın uçlarını ortaya doğru mektup zarfı şeklinde katlayıp,
katladığımız yerlerden kesiyoruz.
Oluşan
4 adet üçgeni ortadan bir daha kesiyoruz. Toplamda 8 tane üçgen börek elde
ediyoruz. Yağlı sostan arttıysa böreklerin üzerine sürebilirsiniz.
Önceden
ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika kadar, üzerleri kızarana dek pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder