29 Ekim 2012 Pazartesi

EBEGÜMECİ BÖREĞİ









EBEGÜMECİ BÖREĞİ
MALZEMELER
2 demet ebe gümeci
1 kg yufka (6 tane)
2 büyük boy kuru soğan
5 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber

Sos (Yufkaların arası ve üzeri için):
4 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
Üzerine susam

YAPILIŞI
Önce soğanları küp küp doğrayıp sıvıyağda soteliyoruz.

İyice kokusu çıkıp rengi değişen soğanlara temizlediğimiz ebegümecinin sadece yapraklarını doğrayıp ilave ediyoruz.

Tuzunu , karabiberini ve pul biberini de ekleyip iyice suyunu çekene dek kavuruyoruz.  

Ocağı kapatıp soğuması için bekletiyoruz.

Diğer yandan yufkalardan birini alıp sofra ya da mutfak tezgahı üzerine seriyoruz.

Bütün sos malzemelerini iyice karıştırıp yufkamızın üzerine bu sostan dolu dolu 3 yemek kaşığı döküp her yerine fırça yardımıyla sürüyoruz.

Sos sürdüğümüz yufkanın üzerine hazırladığımız ebegümeci harcından 3 yemek kaşığı kadar alıp yufkanın her yerine yayıyoruz.

Harcını da yaydıktan sonra Yufkanın sağ ve sol tarafından 4 parmak genişliğinde içe doğru katlıyoruz.

Ardından yufkayı kol böreği şeklinde çok sıkmadan doluyoruz.

Yağlanmış tepsiye yerleştiriyoruz.

Bu işlemleri bütün yufkalar için aynı şekilde gerçekleştiriyoruz.

En son kalan sosumuzu tepsideki bütün yufkaların üzerine fırça yardımıyla sürüyoruz ve susam serpiyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. (en az yarım saat) AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder