EBEGÜMECİ BÖREĞİ
MALZEMELER
2
demet ebe gümeci
1 kg
yufka (6 tane)
2
büyük boy kuru soğan
5
çorba kaşığı sıvıyağ
2 çay
kaşığı tuz
1 çay
kaşığı karabiber
1 çay
kaşığı pulbiber
Sos (Yufkaların arası ve üzeri için):
4
yemek kaşığı yoğurt
4
yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay
bardağı su
1
yumurta
1
paket kabartma tozu
Üzerine
susam
YAPILIŞI
Önce
soğanları küp küp doğrayıp sıvıyağda soteliyoruz.
İyice
kokusu çıkıp rengi değişen soğanlara temizlediğimiz ebegümecinin sadece
yapraklarını doğrayıp ilave ediyoruz.
Tuzunu
, karabiberini ve pul biberini de ekleyip iyice suyunu çekene dek
kavuruyoruz.
Ocağı kapatıp soğuması için
bekletiyoruz.
Diğer
yandan yufkalardan birini alıp sofra ya da mutfak tezgahı üzerine seriyoruz.
Bütün
sos malzemelerini iyice karıştırıp yufkamızın üzerine bu sostan dolu dolu 3
yemek kaşığı döküp her yerine fırça yardımıyla sürüyoruz.
Sos
sürdüğümüz yufkanın üzerine hazırladığımız ebegümeci harcından 3 yemek kaşığı
kadar alıp yufkanın her yerine yayıyoruz.
Harcını
da yaydıktan sonra Yufkanın sağ ve sol tarafından 4 parmak genişliğinde içe
doğru katlıyoruz.
Ardından
yufkayı kol böreği şeklinde çok sıkmadan doluyoruz.
Yağlanmış
tepsiye yerleştiriyoruz.
Bu
işlemleri bütün yufkalar için aynı şekilde gerçekleştiriyoruz.
En son
kalan sosumuzu tepsideki bütün yufkaların üzerine fırça yardımıyla sürüyoruz ve
susam serpiyoruz.
Önceden
ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. (en az yarım
saat) AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder